sreda: krompirjevo-korenčkovo-grahova juha z jajčnimi štruklji, domač sladoled
Julija
Bučni mufini s kremastim nadevom
sreda: krompirjevo-korenčkovo-grahova juha z jajčnimi štruklji, domač sladoled
JulijaElaphus, tudi jaz sem bogato poplačana za svoje delo na vrtu. Nocoj sem nabrala svojo prvo vrečko nizkega fižola, bučke se množijo, solate na pretek, blitva. Midva pa sama, poleg tega je mož podoben Mamimii, ki ima od vse zelenjave najraje meso
. Tako, da za jutri ni skrbi za kosilo. Nisem vedela, da je košček zemlje taka sreča in veselje. In doma pridelana zelenjava vredna čistega zlata.![]()
![]()
Danes prilagajanje vročini :) ![]()

Jutri paradižnikova juha, kuskus z zelenjavo (bučke, jajčevci, paradižnik, paprika, čebula), zelena solata.
ZačetnicaSREDA:
Kaj potem, če je bila sladica pred kosilom. Sva mogla probat rezultate "poletne šole kuhanja": čokoladni sufle

...in potem brzinsko kosilo: puranji zrezrek (paniran s kosmiči, pečeno v pečici), paradižnik, paprika ter kumarice z jogurtom:

Pozdravček!
pon: pire krompir, špinača, paniran osličev file
tor: svijnski kotleti, kruh, paradižnikova solata
sre: polentina tortica in morska rižota
bevaDanes: ena taka gosta juhasta reč, čorba menda: na čebuli in česnu popraženo meso, krompir, bučke, blitva, paradižnik. Začinjeno (lovor, rožmarin, poper, sol) in malo oplemeniteno s smetano.
Riž, narejen po babičinem receptu (ampak je hči, se pravi vnukinja, rekla, da ni čisto tak, kot ga babi naredi) in pohan zrezek. Malo enolončnice od včeraj in spet sladoled.
lp
cervus| elaphus je napisal/a: |
Riž, narejen po babičinem receptu (ampak je hči, se pravi vnukinja, rekla, da ni čisto tak, kot ga babi naredi) in pohan zrezek. |
Saj veš, če skuha velemojster ni nikoli tako dobro kot če skuha mami/babi. ![]()
Obara iz
s knedelčki, kruh.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučni mufini s kremastim nadevom

Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda