Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Nič ne bom tepla ežoj .

Je bilo vse do konca pomazano s svežim domačim kruhom. .

Zrezki, po možnosti na kak bolj poseben način so naš star (15 let) družinski običaj ob določeni posebnih priložnostih (ene 10x na leto). V vseh teh letih mislim, da še niti 2x niso bili enaki. Običajno je kuhar mož, zaradi njega se je to tudi začelo.  Skoraj obvezna sestavina zraven mora biti ananas (lahko tudi samo namesto solate), pa kruh, ki ni nujno, da je že popolnoma ohlajen, ko je večerja pripravljena. 

Nena

Danes:rižota,solata za posladek pa sladoled.

Jutri:pasulj,šink,solata.

Milži

včeraj je bila telečja obara

danes pa sardelce

tanjaj

Sem pozabila namočit fižol za fižolovo juho, zato bom danes imeli krompirjevo solato in ribe- mole, pa še malo kalamarov.

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17. 2011 11:55

Juha iz svežih jurčkov, njam... pa pečen krompir in solata iz paprik in paradižnikov

včeraj- sataraš, domače bombice

katti

Včeraj: sveži jurčki z jajčki

Danes: fižolova juha, solata

Jutri: Lazanja

Roncolino

PETEK:

Saj ni imena - kar nekaj skup zmešano na podlago od perutničk; paradižnik in paprika s feto:

Pozdravček!

ežoj,

malo si si jih pa res zaslužil po riti. Prvič ni prav vljudno kaj takega nekomu pod sliko napisat, drugič pa so zrezki z ananasom izvrstni in če res nisi še nikoli poskusil - moraš, ker zna biti, da nekaj dobrega v življenju zamujaš. Ali pa kak dober curry z ananasom in rozinami, (se opravičujem, ampak danes se jim je v naši menzi nekaj zalomilo, pa mi kruli po želodcu; me niso dovolj tepli, da bi spravila po grlu)

jutri za kosilo: če bomo danes kaj nabrali, gobe z ajdovo kašo in solata; če ne bomo: ribja juha (drugi poskus od prejšnjega tedna).

Sonja

He he he--vidim da sem sprožil pravo gobjo mrzlico

Danes zame prava zasavska specialiteta-knapusk sonce in zelena solata!

polarbear

Jaz sem imela dostikrat predsodke, če so mi ponudili kakšno zame neznano hrano. Upirala sem se na vse kriplje in po pravilu potem vzljubila taisto hrano. Zato  sem že stokrat rekla, če mi ponudijo pohane dile, probala jih bom, potem šele bom rekla ja ali ne. In Ežoj tudi spada v kategorijo tistih trdovratno zakoreninjenih jedcev, ki ne bi poizkusili nenavadnih kombinacij.  Tudi moj nasvet, vsaj poizkusi, šele potem reci ne. Ponavadi pa rečemo, prosim, jaz bi še malo.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti