Danes je bila zelenjavna mineštra "s tržnice"
za sladico pa dodelani ostanki obreznin od torte
in češnje.
Uf, dragička!
lp
mzmDanes je bila zelenjavna mineštra "s tržnice"
za sladico pa dodelani ostanki obreznin od torte
in češnje.
Uf, dragička!
lp
mzmMzm, lepi obrezki, ![]()
Danes samo reciklaža
: Gazpacho, mešana solata s piščančjim mesom, popečen kruhek s česnom. Jagode in robidnice.
in vrč ledenega čaja. ![]()
![]()
![]()
![]()
Zvečer pa film na TV in peglanje. ![]()
![]()
![]()
| vikica je napisal/a: |
Morska medvedka prosim povej kako razkošičiš češnje, da ni nisi vsa poškropljena in da ni kuhinja vsa od soka. |
Enostavno. Češnje grem "obdelovat" k moji mami na teraso in razkoščičevalec držim malo stran od sebe.
Tako ostaneva jaz in moja kuhinja čisto čisti ![]()
Drugače pa ne vem, ker to špricanje je res prava groza ![]()
Al pa srednjeveška metoda za malo manjše porabnike, ki še niso uspeli nabavit napravice - 2 noža, vpoklic prijateljice, laptop z muziko do fula, kilometri papirnatih brisač in reži miki pa puli peške ven. Rezultat - 5 štrudljev v zamrzovalniku pa en v trebuhu
Aja pa seveda nepopisna sprostitev s čvekanjem ob delu. Slikovni dokaz pa spodaj (sicer vizualno šepa, ker je kuhinja sedajle v temi, da se ne vidi kdo hodi štrudelj krast
)

Danes: svinjska
pečenka, mlad krompir
in korenček
z rožmarinom, lisičke v smetanovi omaki, zelena solata s koruzo in češnjev zavitek
Smo imeli družinsko proizvodnjo..ati nabral lisičke in češnje, jih razkoščičil, mami nabrala solato in spekla štrudelj jaz pa očistila lisičke in naredila omako ![]()
![]()
NEDELJA:
Juhica (brzinska); telečji kotlet, pečena zelenjava, pečen kifeljčar, zelena solata.

Pozdravček!
Danes: polentini muffini s kapo iz paradižnika, bučk in parmezana, gratinirano v pečici. Zraven pa hladen zeleni čaj z limono in s svežo meliso.
abyMi smo pa imeli danes zelo dobro kosilo.
lp
cervusPri meni goveja juha z zdrobovimi cmočki, rižota z morskimi sadeži in zelenjavo, ter skleda zelene solate z redkvico :))
Mi bomo imeli pa dobro večerjo!
lp ![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Suzanine palačinke

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev