Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

V soboto testenine z mletim mesom, v nedeljo dunajski zrezki in francoska solata (nekateri zaradi premajhne kaloričnosti prej naštetega še pomfri), včeraj domača(!) pica, danes pečena piščančja bedrca, pečen krompir in rdeča pesa. Solate na žalost še ne morem zaradi zdravstvenih nevšečnosti.

JJ

TOREK:

Rižota, zelena solata:

Pozdravček!

torek: goveji golaž, pire krompir, mešana solata

Julija

Včeraj: bulgur s pekočo zelenjavno omak'co (mlada čebula, jajčevec, rdeča paprika, paradižnik, sweet chili sauce), solata, nekateri so pospravili še ostanke rojstnodnevne torte

Danes: mlad krompirček na bučnem olju iz pečice, solata z redkvicami .......za popoldansko grickanje ob mrzlem pa kvašeni polžki z zaseko

Ninja24

Danes bo: ena čorba iz mladega zelja, paradižnika, krompirja, sladke paprike. Kos češnjevega zavitka za povrh.

Še to: sem ene 3x poprašila koščke mladega krompirja z ostro moko, dala v pekač, pokapljala z oljčnim oljem, dodala rožmarin in spekla v pečici, vmes morda 2x premešala, res je skorjica dosti bolj hrustljava kot takrat, ko nisem poprašila z moko.

rimljanka

Goveja juha z rezanci, jabolčni študelj, za večerjo pa sirovi štrukeljci http://www.kulinarika.net/recepti/9693/priloge/hitri-sk (brez rozin) in skleda solate.

Balenka

Dragička, dragička, kakšna pa ti je to rižota, rižota mora bit pocasta ( okrog tega zganjajo cel cirkus pri začetku kuhanja ), pa še zravn, se mi zdi, da ni napol kuhana ( al dente ), kot baje mora bit.

rim. a v čorbi kuhaš skupaj krompir in paradižnik? Verjetno je to " finta " da krompir izpade al dente

Danes kulinarični eksperiment: goveja rebra na žaru:

Ni ne vem kak presežek ( kot bi rekel kolega hedonist ), pobralo od lakote me pa tudi ne bo.

ežoj

Pri nas je bila golaževa juha s tarhonijo (al kako se že temu reče) in s krompirjem. So rekli, da je bila dobra, edino, kar ji je manjkalo, je bilo malo pikantnosti (tako so rekli - jaz temu rečem preprosto - nič ni pekla).

lp

cervus

ežoj, ene 6 češnjevcev in 3 krompirji, pa ene 6 listov zelja. Krompir se je povsem dobro skuhal. In, ja, moja čorba je pekla. Ravno prav z moj okus.

rimljanka

ponedeljek: krompirjev golaž in solata

torek: pečen mlad krompir, pečen piščanec in solata

sreda   za mojega pomfri pa pohan sir, zame popečen file ribe in solata

tanjaj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti