Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:

- multipopki (regratovi popki, konzervirani v grobi soli in shranjeni v hladilniku, se super obnesejo)

- tanartavečja skleda sosedine solate

- češnje, sicer drobne in kiselkaste, domače, prinešene in podarjene z ljubeznijo, tako da so na koncu izpadle sladke

Posladek:

- opazovanje vranjega mladiča, kako trenira vzletanje

- bežanje pred njegovo mamo, ki razen da se dere, ne naredi nič za svojega mladiča (ja no, sej vem...)

- opazovanje čmrlja, ki se je zaštrikal v upokojeno vinsko trto

- naša zverinica je na en uč oslepela in ne zmore vzpostaviti ordung&disciplin...

- naša hči že izdeluje plakat za amatersko zavetišče zavrženih in pozabljenih in prestrašenih (če bi se moja mama tako drla kot tale vrana,  bi tudi jaz ušla od doma)

Mali vran je nestabilen in na vsake dva koraka pade...je nekaj vlekel iz zemlje in ga je spodneslo in je padel na rit..seveda je imel potem faco kao "nisam odavde"...

Ja, ne maram vran, ker so skoraj potolkle vse ostalo, ampak mladič ni nič kriv..še posebej me impresionira njegova brzina učenja..zelo zanimivo opazovat, mika me, da ga vzamem za svojega

japaja

Prejšnja dva dneva pot roast, vsak dan različna solata in priloga.

Danes: Zelenjavna "bolognese" na polžkih, solata in kot vsak večer, margherita .

Vanja

Danes: gibanica zmečkanka, berivka, domač sadni sladoled

breskva

Danes ribji poskus številka 2: sardele, (v ponvi pečene, brez moke in z malo olja), blitva s česnom, kruh, skleda

radiča (sekondo tajo) in češnje, jipavke 

čakajoč na ponev

japaja,

elaphus, si me namatrala, da sem si potolažila firbec! Ha, pa vem eno novo!

lp

mzm

Jepavke, če že. Ker ene so sz Vajdušne, druge pej sz Jepave. Ampak to so že generacijski trilčki in pasaže Primorcev brez morja, ane?

nola

Ja, seveda, Jepava je, lapsus! Hvala, srečnica z morjem

lp

mzm

Danes: grška musaka, solata, domač vanilijev sladoled.

Jutri: mesni ragu s testeninami, solata za moža. Jaz bom cel  dan pila jogurt in kislo mleko. Upam, da bo šla kakšna kila dol.

lp

BORCEK

Danes: ričet, češnje, lincerji.

Jutri: pečena piščanec in krompir, popečena zelena paprika, domača solata (miks: večja berivka, ameriška rjavka, unicum, tržaški solatnik, češnjev paradižnik, začinjeno s slovenskim česnom). 

Četrtek: sladko mlado zelje s petršiljem, krompirjev pire, moški del družine pa še kuhana domača klobasa.

Petek: v pečici pečene ribe (file šarenke ali brancin - kar bodo prodajali), tržaška solata, blitva s krompirjem. 

mamka

Tvoja rebra zgledajo zelo lepo in okusno kolega Ežoj ,medium pečene in ne mi govort da niso bile dobre. Meso že po osnovi ne more zanič kamoli govedina na žaru .

lp

hedonist

Ja no, saj kuham

Sobota:

krem juha iz bučk

pohana kura v koščkih in mlad krompir:

MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti