Kako pripravljene jedi iz leče si pa probala, Vanja?
terco tajo: tretji rez radiča, zelenega, bi morala dat v oklepaj. V bistvu je nadaljevanje od sekondo tajo (prosto po japaja) ![]()
lp
mzmKako pripravljene jedi iz leče si pa probala, Vanja?
terco tajo: tretji rez radiča, zelenega, bi morala dat v oklepaj. V bistvu je nadaljevanje od sekondo tajo (prosto po japaja) ![]()
lp
mzmčetrtek: metuljčki
z mesno omako, berivka
petek: krompir v kosih, špinača, zraven še popečen mesni sir za bolj lačne![]()
, 2x juha, 1x solata. Nista mi všeč niti tekstura (
) niti okus.
Kar se terco tajo tiče, ![]()
, nisem čitala predhodnih postov. ![]()
Danes kosilo za veliko ljudi: goveji golaž, polžki, berivka, jagode
BalenkaMIškaaaaaaaa, stigla kući!
KaKo imenitno zgleda tvoja pašta! Ti je je še kaj ostalo al sta postrgala rengelco?
Balenkabalenka tvoj in moj jedilnik sta pa danes skoraj enaka!
Terzo tajo - to je iz italjanščine - trzo taglio - tretji rez radiča. Prvi rez ali primo taglio je pri naših zahodnih sosedih zelo cenjen radič - to je radič, ki se ga reže prvič in je še tak čisto mehak, nekoliko grenak, majhni listki - kot nekakšna ušesca (kot en malo večji motovilec). Takega pri nas na tržnicah mislim da niti ne dobiš, v Italiji pa Zato tudi mi na zahodu poznamo te izraze.
tedykaDanes:
- juha iz kocke, oplemenitena s korenčkom, zeleno, peteršiljem, čebulo, majaronom, šetrajem....zakuhana z domačo ribano kašo
- skleda (še vedno 2. tajo) radiča
- pire krompir z bezgom
- na putrčku pečen piščančji zrezek
Poobedek:
- divjanje po BTCju; najrajši imam take, ki te 10 ur pred dogodkom povabijo na praznovanje le tega..pol se pa znajdi (no ja, mogoče se znajdem v smislu "bolezni" in se imam fajn brez masovke)![]()
![]()
japaja
Danes: fižolova mineštra a koruzo, čokoladni mafini z višnjami.
Orada, solata, jagode.
SašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem

Palačinke z gobami in ajdovo kašo