Svinjski zrezki v gobovi omaki, pire krompir, glavnata solata z redkvicami... za posladek tiramisu
Petya
Biskvit s slivami
Svinjski zrezki v gobovi omaki, pire krompir, glavnata solata z redkvicami... za posladek tiramisu
PetyaTale "palačinka" a la pohorska omleta tudi meni draži brbončice, saj se trudim, trudim... A kaj se trudim? Kaj mislite? Komaj še kaj pokukam sem, saj mi že ob pogledu na vse dobrote r.. raste.![]()
![]()
![]()
danes smo jedli: govejo juho z rezanci, golaž in kruh ter berivko, za sladico profiterole
jutri pa bo: piščančji ajmoht, ajdovi žganci, berivka, sadje
bevadanes: pica štirje siri z ogromno "koluzice" in bučkami.Po grlu pa je steklo pivo!Baje sprosti mlečne žleze ampak o povečani količini mleka ni bilo ne sluha ne duha!Sprostile pa so se vse ostale mišice po telesu
!sladica :polna hiša obiskov, vsi bi radi videli našo malo princesko!To pa zgleda tako,da jo mal pobezajo pa razdražijo pol se pa vsedejo za mizo pa čakajo,.... otrok joka oni pa kar sedijo, pa še kar sedijo,otrok se pokaka oni pa še kar sedijo,otrok bi jedu oni pa še kar sedijo,.... star pregovor pravi vsakega gosta pola sata dosta!!!
g.Ežoj:pohorska omleta res ni nek kulinarični presežek(biskvit premazan z marmelado,smetana in sadje)!sama jo rada pripravim sploh kadar imam smetano ali pa sadje za porabit!
http://www.delo.si/clanek/85327
tole sem našla, če je koga zasrbelo, da bi se kar takoj jutri pomeril s Pohorsko omleto.... najboljše stvari so vedno enostavne, seveda so pa vse variacije na osnovno temo možne in dobrodošle
SonjaNejčica, nikar ne bodi skromna, tale pohorka ni čisto enostavna sladica. Za zelo rutinirane že morda, sicer pa zahteva dober biskvit in to ni vedno enostavno. Včasih se lahko tudi ponesreči.
Kje pa si slišala, da svakog gosta pola sta dosta? Pri nas se tudi zasedijo, ko pridejo. To pomeni, da je prijetno vzdušje v hiši! Vem pa, da je včasih tudi pol ure preveč, sploh če sta dva malčka pri hiši. Upokojenci smo že pozabili, kako je to, haha. Hecam se. Star srbski ali kakšen že pregovor pravi, svakog gosta tri dana dosta!![]()
![]()
![]()
naor
A me tukaj kdo pogreša![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tu in še kje drugje te pogrešamo
rrrDanes: zelenjavna juha, skutini cmoki z slivami, kompot
Jutri: golaž, kruhovi cmoki, zelena solata
NENA58SREDA:
Fižolova enolončnica , korenčkova potica (iz skrinje):

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Biskvit s slivami

Jabolčne rožice