Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

mišzmoke je napisal/a:

Takole zgleda smrdljivka v naravi, v skledi pa takole. Vonj me spominja na kuhanje repe in kolerabe za prašiče, iz mojeg otroštva

kuharica Mici, kaj pa uporabljaš od smrdljivke?

lp

mzm

mzm, hvala. Ne poznam te rastline, še nikoli je nisem videla.

rosie

Ti, posluš, mzm, hvala za informacije . Jo bomo preizkusili.

Da ne bi slučajno kdo smrdljivke zamenjal s smrdljičko: http://www.barje.net/uploads/30/800_574_smrdljicka

lp

cervus

Sendviči iz domačih skutinih žemljic z dimljenim sirom in redkvicami servirani ob temle razgledu:img_7019_613

in za poplaknit voda iz izvira večne mladosti in lepote......se zdaj ne upam it spat, da se ne bi zjutraj zbudila kot 5letnica

img_7035_613

Ninja24

Včeraj: palačinke, zapečene v pečici s piščancem in čemažem, zelena solata s paradižniki in jajcem, blejska grmada, palacinke_s_piscancem_in_cemazem_613_01grmada_613_01

Nena

Včeraj: krompirjeva juha, brancin, orada, blitva s krompirjem

Danes: čemaževa juha, rižota z gobami, rukula v solati

Jutri: kolerabina juha, špageti z morskimi sadeži, mešana solata

matejaoz

TOREK:

Enolončnica s sladkim zeljem:

picture_4681_613

Pozdravček!

Le pazi, gospodična Ninja24, ja, glede tiste vode, hehe...upam, da je nisi preveč popila in da obdržiš volilno pravico..

Danes:

- bom preplonkala Dragičkin jedilnik

Poobedek:

- na lov za sladkorjem po nižji ceni (tut cukrfabrike nimamo več svoje....)

Mišzmoke, smrdljivko (mi ji rečemo kar krompirjevka) sem mešala v regratovo solato namesto krompirja, v solo obliki je  ne konzumiramo, je rahlo pregroba..? Čeprav na tvoji sliki je pa kar solidno sočna?

japaja

Sobota: goveja juha, testenine, mesna omaka, berivka

Nedelja: goveja juha, golaž, polenta, domač kruh

Včeraj: na obisku in piknik - na žaru pečeno mešano meso, zelenjava, kruh,

Danes: goveja juha z rezanci, dušen riž, zrezki v omaki, solata

Za posladek: pakiranje - gremo  do nedelje na morje

Trixi, kje pa stanuješ?

No, recimo, da se jaz hecam.

Kdo drug se morda ne...

(ne razlagajmo vnaprej kolk časa nas ne bo press)

japaja

To svarilo od japaja niti ni iz trte zvito.

Nedavno so na nekem fotografskem forumu svarili pred lepljenjem surovih fotografij v razne javne albume, saj v zadnjem času niso več redkost fotoaparati, ki rutinsko beležijo GPS lokacijo posnetka in jo tudi vpišejo v info posnetka.

Kar je sicer skrajno uporabno, če si človek hoče zapomniti točno lokacijo velike jase, prerasle s čemažem, koristi pa tudi malo bolje organiziranim vlomilcem, ki jim ni več treba risati triangulacije iz objavljenih fotografij z v mapi Razgled z mojega okna, ampak informacijo preberejo kar iz fotoalbuma, kjer je na sliki Moja cvetoča difenbahija; še več, na sprehod po Facebooku ali kar po webu lahko pošljejo primitivno programsko živalco, imenovano web crawler (ali ljubkovalno pajek oziroma spider), ki zbira take zanimive podatke kar povprek.

Skratka, staro reklo "kdor ga je kazal, so mu ga odrezali" še vedno velja.

lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti