Takole zgleda smrdljivka v naravi, v skledi pa takole. Vonj me spominja na kuhanje repe in kolerabe za prašiče, iz mojeg otroštva![]()
kuharica Mici, kaj pa uporabljaš od smrdljivke?
lp
mzmTakole zgleda smrdljivka v naravi, v skledi pa takole. Vonj me spominja na kuhanje repe in kolerabe za prašiče, iz mojeg otroštva![]()
kuharica Mici, kaj pa uporabljaš od smrdljivke?
lp
mzmnedelja: goveja juha z ribano kašo, govedina iz juhe, pražen krompir, hrenova omaka, mešana solata
ponedeljek: goveja juha z reznaci, ocvrti piščančji fileji, pečen mladi krompir, paradižnikova solata
torek: zelenjavna enolončnica, sirov zavitek
Julija| mišzmoke je napisal/a: |
Takole zgleda smrdljivka v naravi, v skledi pa takole. Vonj me spominja na kuhanje repe in kolerabe za prašiče, iz mojeg otroštva kuharica Mici, kaj pa uporabljaš od smrdljivke? lp
|
mzm, hvala. Ne poznam te rastline, še nikoli je nisem videla.![]()
![]()
Ti, posluš, mzm, hvala za informacije
. Jo bomo preizkusili.
Da ne bi slučajno kdo smrdljivke zamenjal s smrdljičko: http://www.barje.net/uploads/30/800_574_smrdljicka
lp
cervus
Sendviči iz domačih skutinih žemljic z dimljenim sirom in redkvicami servirani ob temle razgledu:
in za poplaknit voda iz izvira večne mladosti in lepote......se zdaj ne upam it spat, da se ne bi zjutraj zbudila kot 5letnica ![]()

Včeraj: palačinke, zapečene v pečici s piščancem in čemažem, zelena solata s paradižniki in jajcem, blejska grmada, 

![]()
Včeraj: krompirjeva juha, brancin, orada, blitva s krompirjem
Danes: čemaževa juha, rižota z gobami, rukula v solati
Jutri: kolerabina juha, špageti z morskimi sadeži, mešana solata
matejaozTOREK:
Enolončnica s sladkim zeljem:

Pozdravček!
Le pazi, gospodična Ninja24, ja, glede tiste vode, hehe...upam, da je nisi preveč popila in da obdržiš volilno pravico
..
Danes:
- bom preplonkala Dragičkin jedilnik
Poobedek:
- na lov za sladkorjem po nižji ceni (tut cukrfabrike nimamo več svoje....
)
![]()
Mišzmoke, smrdljivko (mi ji rečemo kar krompirjevka) sem mešala v regratovo solato namesto krompirja, v solo obliki je ne konzumiramo, je rahlo pregroba..? Čeprav na tvoji sliki je pa kar solidno sočna?
japaja
Sobota: goveja juha, testenine, mesna omaka, berivka
Nedelja: goveja juha, golaž, polenta, domač kruh
Včeraj: na obisku in piknik - na žaru pečeno mešano meso, zelenjava, kruh, ![]()
![]()
Danes: goveja juha z rezanci, dušen riž, zrezki v omaki, solata
Za posladek: pakiranje - gremo do nedelje na morje
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani fuži s sirom in pršutom

Suši z zelenjavnimi polpeti