sobota: piščančji trakci s papriko in čebulo, basmati riž, zelena solata
nedelja: porova kremna juha, svinjski in piščančji zrezki po dunajsko, pražen krompir in mešana solata
Julijasobota: piščančji trakci s papriko in čebulo, basmati riž, zelena solata
nedelja: porova kremna juha, svinjski in piščančji zrezki po dunajsko, pražen krompir in mešana solata
JulijaPoletje prihaja, no, mi ga že imamo, čeprav je pravkar nevihtno, torej kuhamo temu primerno.
Danes: Losos na lesu z žara, koromačeva solata z orehi iz baze (sem morala nazaj v trgovino še po 2 gomolja ![]()
), v litoželezni posodi na malo masla prepraženi šparglji. Za seldnje ni bilo treba ene ure in pol časa ![]()
, ampak samo približno 2 minutki.
Včeraj solata in špageti carbonara.
Četrtek: Mesna štruca iz puranjega mesa ( naj bi bilo 97%brez maščobe, pa sem dodala drobtine, obilno namočene v zelenjavni jušni osnovi), začinjeno s "cajun" mešanico začimb. Solata in popečene redkvice namesto krompirja.
Limnol, naredila suhe slive in po zaslugi dobre čokolade dobila pohvalo od prijateljice, da še nikoli ni jedla bolj dobre čokoladne umetnine. ![]()
![]()
Orehe sem pregrela, da so bili fino hrustljavi. Tole bodo zelo verjetno darila sosedom in prijateljem okrog Božiča in Novega leta. ![]()
![]()
![]()

Vanja
![]()
![]()
, prav mi bodi, kaj pa sprašujem! O, boga jest, boga jest, še en hudič, ki ga moram NUJNO sprobat! Jutri
, hvala, limnol, lep vikend tudi tebi in vsem ostalim.
lp
p.s. No, Vanja jih že ima, ![]()
mzm
Danes:
- z lanč paketom (za race in labode na Otočcu) in narcisami ter asparagusom (za žlahto) proti Dolenjski...
- kolikor sem seznanjena, bo danes orto nedeljsko kosilo
- hrena u vrh glave dost, edin vn skopat ga je mal težje..
![]()
Vanja
!
![]()
| limnol je napisal/a: |
Bom, bom, naslednjič zanesljivo, samo si moram čopič kupit, zadnji je izgubil pol kocin v limoninem ledu, ..... (nauk: ne kupuj kitajskih ponaredkov v akciji!!!!!).
|
Kupi silikonskega ![]()
lp
cervusKurja juha z zdrobovimi cmoki, pomfri, pečene male bederce, dušen por, šnitka.
Lepo nedeljo vsem!

danes pa goveja juhca in sardelce ter solata
tanjajNEDELJA:
Piščančja juhica z domačimi rezanci; pečen piščanec, rizi-bizi posut z drobnjakom, zelena solata;

Vzhajano "čudovito testo" za slane kiflice:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pirin kruh s semeni

Rezanci Barilla s slanino in gobami