Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes je bila Mlada kočerja: mlad, svež grah s čemažem, mlad krompir z rožmarinom in mlada ribica, Človekova najljubša riba ()

sdc17057_595

limnol, vidim, da si že v vertikali , bi lahko, prosim, malo več napisala o slivovi sladici, za nas, nepoznavalce Dobnikovih dobrot?  Bere se odlično...

lp

mzm

Sem že iz vertikale ven, kaj čem, moram še kaj narediti za ljubi kruhek (ali ljube suhe slive, kakor vzemeš).

To s slivami je ena sama pregreha, ki se prodaja v Dobnikovi slaščičarni v pasaži Maximarketa. Znotraj je suha sliva, ravno prav sočna in sladka, v njej je zatlačeno orehovo jedrce, oblito je pa (mislim vsaj) s čisto tanko plastjo bele čokolade in nato malo bolj debelo plastjo črne čokolade (obstaja tudi varianta z mlečno čokolado, pa tudi nekaj podobnega s suhimi figami).

Skratka - spravila sem se to stvar ponovit v domači kuhinji. Vzela sem suhe slive od Mercatorja, noter stlačila orehe, belo čokolado izpustila, ker se rada paca in mi nikoli ni uspelo narediti dovolj tekoče, da bi se res lepo razlivala, temno glazuro pa kar obvladam (temna čokolada in malo sladke smetane, pa je). No, suhe slive se v čokoladi čisto lepo povaljajo, samo potem je čokolada na rešetki tekla dol. Zato sem jih malo bolj na debelo zalila v papirnatih minjončkih, takih za muffine, pa potem, ko se je že začelo strjevati, malo obračala sem in tja, da ne bi slivova rebra kaj preveč ven gledala, skratka cela packarija, ampak v končni verziji je vse le nekako obstalo skupaj, samo grdo je bilo da bog pomagaj. Ampak dobro pa tudi, ni kaj.

Sicer je tista manj prefinjena varianta, da grizljaš skupaj suhe slive, orehova jedrca in prav grenko čokolado (85%) v rinfuzi, za zvečer pred televizorjem prav tako dobra, pa še pomivat ni treba za seboj.

pa lep vikend,

Sonja

limnol, s čopičem maži čokolado na slivo, ne bo nič tekla čokolada. Ne hecam se, resno mislim. Je malo packarije, samo saj veš, kako je, za vsako dobro stvar je potrebnega veliko časa ...

Mamamia

mamamia

Bom, bom, naslednjič zanesljivo, samo si moram čopič kupit, zadnji je izgubil pol kocin v limoninem ledu, s katerim sem pleskala smrekice za novo leto, pa je letel v smeti (nauk: ne kupuj kitajskih ponaredkov v akciji!!!!!).

Sonja

sobota: piščančji trakci s papriko in čebulo, basmati riž, zelena solata

nedelja: porova kremna juha, svinjski in piščančji zrezki po dunajsko, pražen krompir in mešana solata

Julija

Poletje prihaja, no, mi ga že imamo, čeprav je pravkar nevihtno, torej kuhamo temu primerno.

Danes: Losos na lesu z žara, koromačeva solata z orehi iz baze (sem morala nazaj v trgovino še po 2 gomolja ), v litoželezni posodi na malo masla prepraženi šparglji. Za seldnje ni bilo treba ene ure in pol časa , ampak samo približno 2 minutki.

Včeraj solata in špageti carbonara.

Četrtek: Mesna štruca iz puranjega mesa ( naj bi bilo 97%brez maščobe, pa sem dodala drobtine, obilno namočene v zelenjavni jušni osnovi), začinjeno s "cajun" mešanico začimb. Solata in popečene redkvice namesto krompirja.

Limnol, naredila suhe slive in po zaslugi dobre čokolade dobila pohvalo od prijateljice, da še nikoli ni jedla bolj dobre čokoladne umetnine. Orehe sem pregrela, da so bili fino hrustljavi. Tole bodo zelo verjetno darila sosedom in prijateljem okrog Božiča in Novega leta.

chocolateprunes_595

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 17. 2011 03:50

, prav mi bodi, kaj pa sprašujem! O, boga jest, boga jest, še en hudič, ki ga moram NUJNO sprobat! Jutri  

, hvala, limnol, lep vikend tudi tebi in vsem ostalim.

lp

p.s. No, Vanja jih že ima,

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 17. 2011 08:50

Danes:

- z lanč paketom (za race in labode na Otočcu) in narcisami ter asparagusom (za žlahto) proti Dolenjski...

- kolikor sem seznanjena, bo danes orto nedeljsko kosilo

- hrena u vrh glave dost, edin vn skopat ga je mal težje..

japaja

Vanja !

naor

limnol je napisal/a:

Bom, bom, naslednjič zanesljivo, samo si moram čopič kupit, zadnji je izgubil pol kocin v limoninem ledu, ..... (nauk: ne kupuj kitajskih ponaredkov v akciji!!!!!).

Sonja

Kupi silikonskega

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti