segedin
Balenka
Miklavževi parkeljni
segedin
BalenkaSem moram mal pobahat, da smo letos že jedli regrat (pa verjetno nismo bili ta prvi
).
Predvčeraj za kosilo torej regrat s krompirjem in jajčki, riž z morskimi sadeži (paradajz omaka)
včeraj pica s sirom in koruzo,
danes pa prežganka, zelenjavni zrezek in rdeča pesa (iz skrinje).
Grahova juha, recept iz baze Piščančji žur, le da z govejimi zrezki, zelena solata s koruzo in fižolom, nekateri so poleg še pomfri, za sladico pa rižev narastek z veeeeeliko jabolkami brez jajc - malo smo eksperimentirali, pa je prav dobro ven prišlo.
JejžaDanes smo se spogledovali s pomladjo:
pečen mlad krompir z rožmarinom, marinirana svinjska ribica

skleda mladega, zelenega, rezanega radiča ("primo tajo")
in prve, še rahlo bledične jagode, ma dooobre ![]()

lp ![]()
p.s. beva, a je bila tvoja polenta tudi v tako "lepi oblekici"
?
Aja, japaja nas ne mara ![]()
| mišzmoke je napisal/a: |
| Aja, japaja nas ne mara mzm |
In zato rabi cel teden? Taka skokica?!
lp![]()
Mogoče pa ![]()
![]()
![]()
![]()
žlahto pomaga reševat na Večni poti, je akcija te dni v polnem teku.
Danes za kosilo: ena česnova juha s fritati iz prosene in bele moke (ne povem, da je bila juha ta hitra), svedrčki (testeninski) z drobtinami in domač slivov kompot. In potem hitro nazaj v službo.
Na, zdej pa vem, zakaj se mi je kolcalo
..
Danes:
-enolončnica iz (od?) kavle, krompirja, korenja....a je to trojka brez fižola?
-pečene hrenovke
Enkrat drugič napišem kaj več o jedilniku za goste iz inozemstva prejšnji teden...skratka, bilo je užitek in kuhati in za mizo sedeti ter gledati, kako jim tekne (pa ne da se duvam da sem dobra kuharica ampak imamo v SLO pač dobre sestavine in bila sem prav ponosna na naše meso, zelje, repo, cviček, teran, pršut, pečenice, kruh....tudi hrenovke in jajca...)
Ojoj, zdaj vidim "enolončnica in pečene hrenovke" haha!! Evo, so obiski vse taboljš pojedl, zdaj pa spet skromnost tolčemo
...se hecam, no, ampak evo Zzak, zdaj jemo zato, da lahko živimo in delamo, prejšnji teden smo pa jedli zaradi užitka .
japaja
File lososa v smetanovi omaki z gorgonzolo, koromač z zelišči.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Miklavževi parkeljni

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi