Dragička, iskrene čestitke, naj vam bo lepo!
Kuhali pa nismo danes nič, ker nas ni bilo doma!
lp
irenakrDragička, iskrene čestitke, naj vam bo lepo!
Kuhali pa nismo danes nič, ker nas ni bilo doma!
lp
irenakrdragička, tvoje kosilo je bilo gotovo najlepše! ![]()
![]()
elaphus, pazi, kaj si želiš ![]()
![]()
piščanec s polnozrnatim rižem, popečen radič z balzamičnim kisom, dušen sladki janež

in še vedno pomaranče.
lp
mzmJaz bi pa z veseljem sedla za Vanjino pogrnjeno mizo!![]()
![]()
![]()
naor
Verjeli ali ne, spet sem pohala, že drugič zapored po dveh letih.
Sobota: Arancini, prosto po Iron Chef Symon-u (na žalost ni nobenih receptov, ampak za mojo zadnjo jed bi bila rada tam kot članica žirije): Rižota z italijanskimi klobasicami in gobicami. Ohlajeni se doda malo moke in jajce, naredijo se kuglice, ki imajo v sredini svežo mocarelo
. Nato se panira, po možnosti v Panko drobtinah in poha v olju, v katerem so se en teden prej pekli krofi. Zdaj se mi je posvetilo,
zakaj je bilo tole taaakooo pregrešno dobro. Postreženo s toplo marinara omako z malo parmezana. Skleda motovilca. En teden posta. ![]()
![]()
![]()
zmoke,
kako narediš tale radič, da ni pregrenek. Moj je že nekajkrat romal direktno v koš za smeti (zadnjič teden dni nazaj), ker res ni bil za jesti. Mogoče je pa sorta, ki jo dobim v naših trgovinah drugačna. Hmmmm- ![]()
![]()
![]()
Help, pliiiiz. ![]()
![]()
![]()
![]()
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Verjeli ali ne, spet sem pohala, že drugič zapored po dveh letih. Sobota: Arancini, prosto po Iron Chef Symon-u (na žalost ni nobenih receptov, ampak za mojo zadnjo jed bi bila rada tam kot članica žirije): Rižota z italijanskimi klobasicami in gobicami. Ohlajeni se doda malo moke in jajce, naredijo se kuglice, ki imajo v sredini svežo mocarelo
|
Za arancine je na spletu receptov kolikor hočeš, en zelo dober je tudi na kulinariki.
nolaSeveda je povsod polno teh receptov, nekaj tudi v mojih kuharskih knjigah, samo jedla še nisem nikoli takih, ki bi bili polnjeni samo s koščkom sira in da bi bilo tisto, s čimer (ali je s čemer) so po navadi polnjeni, v sami rižoti. Da ni nobenih receptov sem mislila predvsem za tisto, kar kuhajo na oddaji. ![]()
Včeraj mamin odličen prebranac, danes pa cvetačno-brokolijeva juhica in jajčna prosena kaša z grahom.
majacebelica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bowla s kozicami

Jabolčne kremšnite