Česnova juha, lotarinška špehovka
Nena
Pekoče piščančje perutničke
Česnova juha, lotarinška špehovka
NenaDanes:
pirina mineštra s polnozrnatimi peresniki (ostanki od včeraj)

popečena polenta s suhim paradižnikom, olivami, čebulo in pražen sladki janež (finokjo)

Izpolnjuje vse pogoje za presežek (prosto po mzm) :
- je dokaj poceni (zelo zaželjeno, če ne že nujno v naši vsakodnevni prehrani)
- je dokaj zdravo (nujno v naši vsakodnevni prehrani)
- je nam zelo okusno ( pomembno merilo za presežke in edino, kar nekaterim uživačem na tej strani
ni omogočeno, okušanje namreč)
, pomaranče so spet na zalogi!
lp ![]()
mzm
Ocvrt sir in mešana solata, za posladek pa mešano pecivo.

Jannaa
Zadnje čase kupujem mineole. Zelo sočne in sladke. Jabolka se pa počasi kremžijo.![]()
![]()
![]()
res so mineole sladke??? Zanimivo, jaz jih imam v spominu kot grozotno kisle (jedla sem jih kar nekaj let nazaj in to samo enkrat - potem me je tisti spomin kislosti odvračal - zdaj jih bom spet poskusila).
lp
cervusTudi meni so mineole ostale v zelo kislem spominu, hehe. Mogoče so zdaj kaj slajše, bo treba probat.
Hvala, nejčica, za obvestilo. Je že blizu rok?
lp
mzmDanes, sreda:
- zame sveže pečene sardelice (mi jih bo tašča pekla, ko pridem domov, da bodo še vroče), za tri pa lososov file (za dva z medom in koprcem, za enega pa samo naravno pečen na olivnem olju)
-skleda solate
Za četrtek načrtujemo sočne steake (je meso že v olju) z nečim zraven, morda kroketi, pa skleda solate
Mamamia
mamamiaDanes:
- polenta s presežkom (višek parmezana je končal v njej)
- paradižnikova omaka z overdose-om graha (gugl je rekel, da je overdose tudi neke vrste presežek)
- presežek jabolk (grejo počasi v maloro in jih je potrebno rešiti)
Posladek:
- tudi presežek, višek, klimaks.....kakor komu drago![]()
Današnji jedilnik posvečen Hedonistu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
evo, bom še jaz malo začela, namesto da samo gledam ((:
danes: brokoli z umešano jajčko(dodana žlička kisle smetane), in piščančja prsa v ovitku (:
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pekoče piščančje perutničke

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom