Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas danes brokolijeva juha, pečen piščanec, pečen telečji kotlet, pečen krompir - vse v pečici, rdeče zelje, hrenova omaka, čežana, mešana solata Jutri: kisla repa, pire krompir, pečenica in puranji fileji Sreda: meso in zelenjava iz voka, sladko kisla omaka, riž, kumarična solata

Danes:

- vse, razen solate, od včeraj:

- juha

- golaž

- štrudelj

Poobedek:

- resen pogovor o šlampariji (skrinja sploh ni crknila ampak je nekdo pozabil vrniti tipko na podaljšku na "on")

Je pa skrinja ko nova!!!!(vsaka stvar za neki dobra ampak tega ne bom na glas povedala KVAK)

gremo dalje

japaja

Ja to se je pa tud men zgodil ko sva z možem brskala po hladilni omari in je začelo piskat in je mož pritisnil na napačno tipko in jo izklopil. No in smo tudi mi imeli veselico.

Pravjo da vsaka šola neki stane. Zdej pa še kako pazimo.

Tudi mi imamo v ponedeljkih ostanke od nedelje in pa baklave. Jih je za cel teden.

irena66

Nekaj, kar že dolgo nismo

sdc14513_595

in skleda cikorije v solati, z vročim krompirjem.

Balenka, a ste oštarijo odprli?

camel, komu je namenjeno tvoje pisanje? Pa dobrodošla!

lp

mzm

, niti pomislila ne bi na oštarijo, njente. To je bilo samo malo razvajanje moje žlahte, saj veš ....

Da bi celo življenje ......., a a.

Balenka

Danes razvjanje II. del:

gobova juha n goveja juha;

sv. zrezek v naravni omaki, tortilje moje hčere;

pražen krompir, tortelini;

zeljna solata, stročji fižol, radič, ješprenjeva solata;

sadna solata, jajčka na oko, jabolčni zavitek ostal samo pri zamisli.

Balenka
Danes: pečene piščančje krače, špinačne rezance, čičerika v paradižnikovi omaki, zelena solata breskva

Balenka ima tako razširjeno kosilo kot pri nas v nedeljo ko jemo skupaj z obema hčerama in enim tamladim.

Včeraj: goveja juha z domačo kašo, pečena telečja krača, puranji zrezki z sirom, pire krompir, tenstan

krompir, pečen krompir z zelenjavo, špinača s smetano, zelena solata z radičem, rdeča pesa v solati in

končno za sladico baklava in čokoladni srčki, ki jih je naredila hči.

irena66

Ampak Balenke še ne prekašam.

Sporočilo je spremenil(a) irena66 dne 21. 2011 19:28
oj!ne bom za cel teden nazaj pisala da vas ne dolgočasim preveč!danes sem zamesila kilo kruhovega testa in iz tega je nastala pica (malce mešana koruza ,pršut...) ter žemljice s semeni!pol k je pečica že bila segreta pa sem nekaj z ananasom eksperimentirala ananas sem izdolbla meso vrnila v lupino popekla da se je meso zmehčalo zraven pa vroč vanilijev puding smetana in sladki greh! nejčica

Ta rubrika mi je zelo zelo všeč, sploh slikice. Vedno znova pa se mi postavlja vprašanje ker ravno kuham goveji golaž, kaj zraven - no varjant poznam veliko, toda ali imate še kakšno novo.

Moje varjante so npr.:  krompirjevi njoki, kruhovi cmoki, polenta, pire krompir, ali krompir v kosih skuhan in vmešan v golaž ter še malo pokuhano (mi rečemo temu krompirjev golaž), pa stročji fižol ali grah, skuhan in tako kot pri krompirjevem golažu malo pokuhano skupaj, pa seveda testenine z drobtinicami prepraženimi na maslu - od tu naprej mi pa zmanjka.

Kaj še jeste zraven golaža?

pa lep dan vsem.

tedyka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti