TOREK:
Puranji ragu, krpice iz testa, mešana solata:

Pozdravček!
TOREK:
Puranji ragu, krpice iz testa, mešana solata:

Pozdravček!
Tudi danes razvajanje, imenitno kot že dolgo ne . kosilo pri moji teti. Kako paše, da te enkrat dugi razvajajo.
pečene rebrce, pražen krompir, testenine, grah in mešana solata, jabolčni štrudelj.
Irena, saj pri nas tudi ni vsak dan tako. Vzrok za tako razvajanje so bili izjemni dogodki, pa se m se enmal po kuharsko "ven metala". ![]()
Česnova juha, lotarinška špehovka
NenaDanes:
pirina mineštra s polnozrnatimi peresniki (ostanki od včeraj)

popečena polenta s suhim paradižnikom, olivami, čebulo in pražen sladki janež (finokjo)

Izpolnjuje vse pogoje za presežek (prosto po mzm) :
- je dokaj poceni (zelo zaželjeno, če ne že nujno v naši vsakodnevni prehrani)
- je dokaj zdravo (nujno v naši vsakodnevni prehrani)
- je nam zelo okusno ( pomembno merilo za presežke in edino, kar nekaterim uživačem na tej strani
ni omogočeno, okušanje namreč)
, pomaranče so spet na zalogi!
lp ![]()
mzm
Ocvrt sir in mešana solata, za posladek pa mešano pecivo.

Jannaa
Zadnje čase kupujem mineole. Zelo sočne in sladke. Jabolka se pa počasi kremžijo.![]()
![]()
![]()
res so mineole sladke??? Zanimivo, jaz jih imam v spominu kot grozotno kisle (jedla sem jih kar nekaj let nazaj in to samo enkrat - potem me je tisti spomin kislosti odvračal - zdaj jih bom spet poskusila).
lp
cervusTudi meni so mineole ostale v zelo kislem spominu, hehe. Mogoče so zdaj kaj slajše, bo treba probat.
Hvala, nejčica, za obvestilo. Je že blizu rok?
lp
mzmDanes, sreda:
- zame sveže pečene sardelice (mi jih bo tašča pekla, ko pridem domov, da bodo še vroče), za tri pa lososov file (za dva z medom in koprcem, za enega pa samo naravno pečen na olivnem olju)
-skleda solate
Za četrtek načrtujemo sočne steake (je meso že v olju) z nečim zraven, morda kroketi, pa skleda solate
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Slana pita (Salty pie)