Tole sicer ni za kosilo, pa ne vem kam bi ga dal, delano je za ameriškega naročnika. Fudge, nekakšna ameriška alva ( halva ), več vrst jih je. Značilna je po tem, da so noter kristali sladkorja, ki se pri uživanju čutijo. Cel vic fudge-a je v kontrolirani kristalizaciji sladkorja, kar se doseže s vzdrževanjem prave temperature in koncentracije sladkorja v masi ( maščoba, orehi, kakav, mleko........ ). Spodnji recept je nekakšen ponarejen fudge za mikrovalovno pečico.

evo, vse pripravljeno:

po receptu: vse sestavine se zmešajo in v mikrovalovni pečici segrejejo, da se vse stopi skupaj, piše 2-3 minute, pri meni je bilo dovolj 1 minuta, s mešanjem na polovici časa. Kot je gor napisano, ne more se zgrešit. ko se čez eno uro shladi je videti tako:

Torej, enostaven fudge v mikrovalovni pečici:
1/2 kozarca masla
3 in 2/3 kozarca sladkorja v prahu
1/2 kozarca kakava
1/4 kozarca mleka, maslo za namazat pekač20x20 cm
zmešati sestavine in stopiti v mikrovalovni pečici, na polovici časa premešati, zliti v poščen pekač in pustiti, da se shladi ( cca 1 uro ).
To ameriško sladico jaz imam zelo rad, sedaj sem delal prvič, vendar mi po novem vera prepoveduje, da bi to jedel
.
Delal sem polovično količino ( pa vi izračunajte koliko je polovica od 3 in 2/3 kozarca ). Recept je iz knjige ( matr, če en moj prijatelj to vidi, me bo zasovražil do konca ) Candy Making for dummies David Jonesa.
ežoj