Pečen riž z zelenjavo
Čajček, juhca, čajček, juhca....
Pire krompir in jabolčna čežana.
Trgatev smo letos popušili ![]()
Čebulka, nimamo ne mačka ne tigra, imamo neko drugo domačo zverino, sosedovi mački so pa zdravi. Hvala za skrb![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
NEDELJA:
Goveja juhica (od včeraj); dva dni v marinadi odležan goveji "šimbas" dinstan s suhimi slivami, ajdovi trganci zabeljeni s praženim korenčkom; mešana solata:

Pozdravček!
@beva: receptov za čili kon karne ( ali če hočete chili con carne, ali po domače fižol s koruzo
) je na internetu kot listja in trave, zamenjaj fižol s bočo hokaido.
@rancidka: angleško-slovenski slovar ( matralo me, nisem bil siguren ): rancid, žaltav, žarek, pokvarjen...........
Danes pri meni za kosilo:

Opsss, tole se pa neki zamešalo, bo treba šefa obvestit. Tole je po kosilu, za kosilo:

File vitkega soma ( to je tak som kot so naši le da je bolj vitek ) na žaru s prilogami.
ežojVčeraj kosilo pri babi. Pečena svinjska rebrca, krompir, zelena solata.
Danes doma lignji v pečici s krompirjem, zelena solata.
Trenutno se pečejo buhtlji, prvič v moji kuhinji. ![]()
Vanja čili je videti odličen, verjamem, da je bil tudi okusen.
Sama razmišljam, da bi kupila eno hokaido bučo in bi potem naredila kremno bučno juho, ostanek bi popekla v pečici. Samo moram prvo pogledat google slike, kako te buče sploh zgledajo.
Jih nisem še nikoli pripravljala.
Danes:goveja juha z zdrobovimi žličniki,vinska omaka,riž,govedina in pečenka iz mletega mesa,za posladek pa pečena jabolka
Jutri:zelenjavna juha,skutine palačinke
kalciclKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečen riž z zelenjavo

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro