Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jutri: zelenjavna juha, palačinke,jagodni kompot NENA58
Četrtek: goveja juha z ribano kašo, piščančji koščki z zelenjavo, polenta, mešana solata (kumare, paradižnik, paprika), puding Petek: pečene ribe, zelenjavna paela, mešana solata, zdrobov narastek s sadjem breskva
Jep, rižotka mora biti točno taka kot pravi Ežoj. Za prilogo ga pa jaz naredim kot pilau. Danes: zelenjavnja čorbica z jetrnim cmokom, sirov štrukeljc. Pijač: H20. Jutri bo ena mala ponvica razkošne mešane paelle, paradižnikova solatka. In avstalski rose. lp. beatrice

Danes bo pri nas nekaj iz jurčkov ... verjetno juhica.

Za čez pa palačinke.......

Joj zdej mi je nekaj prešinilo.... kaj če bi naredila palačinke, polnjene z jurčki in zapečene v pečici .... mmmmmm...... a obstaja kakšen dober recept???

MissLady

PETEK:

Juha iz govejega repa (meso obrano od repa, zelenjava iz juhe, za povrh kuhan krompir ter noklice):

Pozdravček!

Cetrtek: polpeti, "spinaca" iz blitve, pire krompir Petek: zeljnate krpice, endivija s krompirjem zvitorepka

Pri nas pa danes- pohane marele, pečen krompirček(pečica), cvetača z maslom in drobtinicami, mešana solata- paradižnik, paprika, kumare, čebula,

jutri pa na morje juuuuhuuu..

katti
Miss Lady, jaz kanelonov iz palačink ne maram, vedno uporabljam Barillove. Svetujem pa ti, da na čebuli prepražiš jurčke, soliš, dodaš malo česna, timijana, baziliko, majaron in peteršij in na drobno nasekljan paradižnik brez lupine in še na hitro popražiš. Ohladiš, dodaš kislo smetano in en stepen jajček, po želji pa naribano mocarelo. Zložiš v namaščen pekač, preliješ z mešanico sladke smetane (+ poper, muškat, strt česen, malo soli), pečeš cca 15 minut, nato potreseš še s sirom, da se lepo zapeče. Glede na to, da imate gobovo juho, bi mogoče naredila zgolj palačinke s sirom in šunko. Spečeš palačinke, daš šunko in sir na eno četrtinko, prepogneš na 4 dele in popečeš na vsaki strani, da se sir lepo stopi.Zraven pa še kakšna solata. Mi bomo danes imeli govejo juho z rezanci, bolognese omako, špagete, zelena solata z radičem. Jaz pa popečene gambere v solati. Jutri pa potep v Prekmurje, preizkušanje njihovih dobrot in kopanje v toplicah.

Trixi  Hvala!!!! tole bo sigurno danes za kosilo ...... ne sej ne bom delala gobove juhice, če bom jurčke porabila za kanelone...

MissLady
Danes: domača zelenjavna pizza Jutri: zelenjavna juha in palačinke Jannaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti