Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

jertca v omaki,pire krompir,jabolčni zavitek

IvaSin

Mi2 pa danes sojine polpete, zeliščni riž solata iz paprik in paradižnika. Včeraj gobice z jajčki,

jutri pa filana paprika in pire krompir.

katti

Kisla juhica z lisičkami, zraven popečen kruh, namazan s česnovim maslom

Palačinke

Brgita
Tako pridno pišete in dobim vedno kakšno idejo in pa sline.... Danes postrvi,pa pečen krompirček,no pa solata-endivija,moja najljubša. dari
Sem sama doma in bom še nekaj dni sama doma. Torej je čas za kontemplacijo... Gledam 2 tavelka kozarca za vlaganje, polna plastičnih zamaškov, ki jih zbiramo za ljudi v stiski. Sem jih postavila na mizo namesto šopka. In mi zdaj makaroni z drobtinicami nekako bolj teknejo. Skleda radiča (hvala, Marjana!) tudi. Makarone, pasto, testenine (kakor vam drago) sem odkrila v spodnjem desnem kotu špajze, skoraj bo potekel rok uporabe (nabavljeno v Eurospinu za male pare).. Ko si napolnim mobi, pošljem en tisti dobrodelen mesič. Jutri verjetno skuham poparo iz starega kruha in prispevam za en zvezek za osnovnošolce. V bistvu sramota Tolažim se z mislijo, da testenine dobro vplivajo na organizem. Če bo treba laufat... ? No, toliko o mojem prehranjevanju zadnje in bodoče dni, ostalo na drugem forumu. japaja
Včeraj: pašta s paradižnikovo omako Danes: mesna rižota MUlarija sama kuha,"tastari" pa uživajo na morju Roncolino
Ponedeljek: Svinjski zrezki v omaki, pire krompir, paradižnikova solata Torek: pečene sardelice , bel kruh, paradižnik in paprika Sreda: domača pizza in Četrtek: popraženi jurčki z jajčko, paradižnik, domač kruh Petek: na ne vem kak način ( jemo zunaj), doma (za rojstni dan) in Sobota: mešano na žaru ( smo na pikniku), zelenjava, sadje, pecivo Nedelja: polnjena svinjska ribica izpod peke, polenta z zelenjavo (polenta s popečeno zelenjavo iz pečice), zelenjava, (nadaljujemo praznovanje rojstnega dne) , sok ter Petya

ČETRTEK:

Rižota z morskimi sadeži, paradižnik s feta sirom, zelena solata:

Pozdravček!

kaneloni, sv. ribica, šopska solata, mešana solata

Balenka

japaja je napisal/a:
Sem sama doma in bom še nekaj dni sama doma.Torej je čas za kontemplacijo...

.....................................................

.....................................................

japaja

Ma kakšna kontemplacija neki, izkoristimo priložnost, pridem jaz ( itak mi se maje sloves o razvratnem življenju, pa moram to mal popravit ), moramo izkoristit čas.

dragička, a ti ne veš, da rižota mora bit pocasta in riž le napol kuhan ( slednjemu rečejo al dente )?

A sem pravil kaj hoče za kosilo japonski cesar, ko bi rad pojedel nekaj res dobrega? A da nisem? Torej gre v kuhinjo, ko ga kuhar zagleda, takoj pokliče.......... a da nisem tega povedal. Ob priliki bom. No, enolončnica ( če hočete čorba ) od blitve, postrežena v cesarskem vrtu:

Cesar si misli, da je še bolj okusna, če ne pozabijo česen. Misli si tudi, kolk je lepo bit cesar, ker si takega kosila navadni podložniki ne morejo privoščit. No, cesar se lahko tudi moti ( pripomnem jaz ).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti