Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Evo popoldanski report, 10 leeepih jurčkov, pa 5 lisičk. Aja nič bat ne bom limala slikic gor, me je mal zaskrbel, da me s kulinarike vržejo na kak gobarski forum...

Aja dopoldan jih je bilo 31. Ampak tile jurčki prav fajn pridejo, da otroke ven zvečem iz hiše, ker so vsi srečni, ko jurčka najdelo, drugače jih sploh ne premakneš od igrač.

jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 14. 2010 18:43

Ah, polarbear, dokler imaš službo, ....(pa čeprav te pokličejo.......)......

Danes: suha juha z močnikom in drobnjakom, polpeti iz mletega mesa, kruha in bučk, paradižnikova omaka, grenadirmarš.

rimljanka

Čakte mal, kje pa je ežoj že dva dni? Da ni šel v hosto po jurčke pa se izgubil???

jade
Sem samo čakala, kdaj se bo v stilu "primite tatu!" javila osumljena za Ežojevo izginotje. Jade, priznaj, da se zato ne bojiš , ker si Ežoja v izvidnico poslala. No, in kje je on od takrat naprej, lepo prosim? Pri vsej gobarski evforiji sem pozabila povedati, da smo danes tudi jedli. Pohane piške!!! japaja
Naše kosilo je skuhano. Še zadnji zrezki iz skrinje v omaki, krompir v koščkih in bučke s paradižnikom v kao nekem zosu (odvisno , koliko časa bom čakala, da se priklatijo na kosilo..lahko da bo zos izhlapel) kako se tem jedem po francosko reče, ne vem Mimgrede se peče štrudelj iz sliv (ali je to ringlo, pojma nimam, me niti ne zanima, glavno da je dobr) Ežoj, javi se! Ežoj, javi se! Obljubim, da ti ne bom več nagajala KVAK! japaja

goveja juha z rezanci, meso z roštilja, pečen krompir, solata, sladoled

Balenka

Sporočilo je spremenil(a) Balenka dne 15. 2010 18:38
Pri nas pa bodo danes goveji zrezki v omaki z gobicami, kruhovi cmoki in endivija s krompirjem! Jannaa

Goveja juha z rezanci, rizi bizi, svinjski zrezki v smetanovi omaki z gobicami in pehtranom, zelena solata s paradižnikom, biskvit s slivami.

Issi

Evo mene, mislite, da se me boste kar tako znebili.

Prejšnji teden sem imel važen obisk ( ne, ni angleška kraljica, vendar za mene enalo pvažen ). Prišla mi na obisk sestra ( iz tujine ) s možem in najmlajšo hčerko, jaz se pripravil kot da pride res kvinka s vso svito ( torej za nahranit enih petdeset ljudi. V petek smo imali popoldan pečenje na žaru, sreča je pri meni, da imam nadstrešek in je lahko piknik ob vsakem vremenu. Bili smo polnoštevilni, sestra s svojimi, sin s koruznico, hčerka s mamo in jaz, sedaj imam ostankov za cel teden ( če ne kaj več, pa me nikoli ne izuči, da bi pripravil manj ).

Torej, včeraj, pospravljanje ostankov ( predvsem z žara ) danes tudi, vendar ne z žara, ampak ena jed z melancani ( pogreta v mikrovalovni ):

Po moje, ste prt in jedilnico prepoznali!

ežoj

Danes: Smetanova juha s čemažem, tris lignjev (ocvrti, nadevani z dimljenim sirom in šunko, na žaru), pommes chips, sveža zelenjava na žaru, mešana solata, tris sladic (rimski žličniki, pomarančna zmrzlina, tiramisu, refošk in oda, kava z mlekom

No, resnici na ljubo, kuhal je kuhar. Kdaj pa kdaj se je treba pustit razvajat, a ne? Aja, za mesoljubce je bil cordon blue namesto lignjev. In za neljubitelje čemaža goveja juha z rezanci in korenčkom. Aja, če nisi maral trisa sladic, pač ena po izbiri. Komplicirano?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti