Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pri nas pa danes- dunajc, tatarska, limona, kus-kus s curry-jem in solata- paradižnik, fižol, čebula.

Malo kasneje pa še puding, čez sem dala ameriške borovnice.

katti
Matr Ežoj, jst sm pa nate računala. Očitno je bil kratek stik (torej tut elektrika, ne sam voda..) Lajtunga zdaj dela (kolk mam jst dolgo je pa že drugo vprašanje) , hvala vseen da si še zame krompir speku ampak danes res nisem mogla .... japaja

Ežoj, dobro ti gre, vidim. Pa poletna kuhinja tud uspeva. Sam japaja ni prišla, o smola.

Japaja, na vaserlajtengo se ne boš več mogla zanašat, da bi pridobila manekensko postavo, si boš mogla kaj drugega izmislit.

Pri nas pa danes v stilu poletja, kopiram ežojev včerajšnji jedilnik, pa naši nimajo nič proti.

Balenka

Sporočilo je spremenil(a) Balenka dne 03. 2010 09:40

Danes: Osvežilna solata štirih fižolov, škampi, še razmišljam kako naj jih pripravim, sladoled na hitro. Vrooočeee bo!

Vanja

Ej, manca, a veš da nisem. Delal sem v vrtu in so učke bile lačne, več kot polovica krompirja mi je ostala ( še muce ga nočejo ), pa še une ni bilo, k sem na njo računal ( tako mi zgago naredi, ne moreš verjamet, posteljnino sem čisto dal, gate čiste oblekel........... vse zastonj ).

Pa pustimo to, dejmo mal pogledat k japonskemu cesarju. Ko se cesar bliža kuhinji, glavni kuhar ( cordon bleu in te fore ) takoj pokliče velecenjenog V Rt Nar Ja, ker ve, da bo cesar hotel nekaj posebnega. In res, cesarja so prevzela domoljubna čustva in bi rad nekaj patriotskega, kar ga bo spominjalo na domovino ( saj veste dežela vzhajajočega sonca ):

tist jajce na oko, naj bi simboliziralo vzhajajoče sonce, blitva pa zeleno deželo...........

Kot je videti, postrežejo mu v cesarskem vrtu. Jedi se reče Duš Enaš Bli Tvaz  Jaj Cem Naoko. Zraven je cesar zahteval, da mu odmrznejo nekaj slivovih cmokov, zmrznjenih pred nehaj dnevi. Po kosilu se cesar poglobi v premišljevanje o slavi cesarstva.

Jaz bi pa pripomnil: niti cesarji niso to, kaj so nekoč bili. Da cesarju postrežejo razlito jajce na oko ( to se še meni izredno redko naredi ). V dobrih starih časih bi kuharju gavrani že kljuvali čreva ( *ebo ga njegov cordon blue ).

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 03. 2010 16:39
Je danes mal oblačno, tako da tist jajc čist dobr simbolizira deželo vzhajajočega sonca, se med oblaki sonce pač tako vidi.. Važno je, da je naša zelena simbolika taka kot se šika (predvsem nas dušijo, dušijo.... ) Ežoj, jst ne upam kar tako uleteti, moram res najprej na lastne oči videti rezultate tvojega testa vzdržljivosti. Tako da zaenkrat še ne računaj name, bom pa, če boš take lepe fotke limal (tale današnji zorni kot je prav rivierski!), nekontrolirano uletela. In me bo prav eno figo brigalo za rjuhe. Danes smo jedli: - tortiglione, tempo di cottura 7/9 minuti z - omako iz bučk, paradižnika, paprike...., ki sem jo predvčerajšnjim scotturala (tempo je bil počasen in je znesel kakšno urco). Pa en kozarec vložene rdeče pese smo dokrajčili, moram spraznit in očistit hladilnik v kratkem (telovadba za manekenski nastop ) V smislu priprav na omenjeni nastop sem jaz danes pojedla vse luknje tortiglionov, ostali so pojedli ogljikohidratni del in malo zalegli. Test vzdržljivosti pri nas bi pokazal čudne rezultate, se mi zdi japaja
Včeraj polnozrnati polžki z omako iz jajčevcev in feferonov (je bilo treba počistiti po vrtu, preden bodo polži), radič v solati.......danes sardelice na žaru, pečen krompirček, dušene bučke z zelišči, kumarična solata z drobnjakom, stročji fižol v solati. Ninja24
Kaj , ežoj , si delal račune brez krčmarja ? Pa se nič ne sekiraj zaradi čiste posteljnine in svežih gat , četudi ne vem , kaj imajo tvoje gate skupnega s cesarjem , deželo vzhajajočega sonca , dušeno blitvo in jajcem na oko ? Živiš kot ptiček na veji , bolje kot cesar , ker vidiš lepoto tudi v majhnih , vsakdanjih stvareh (npr. :jajce na oko -asociacija - vzhajajoče sonce ). Prav imaš , samo enkrat si mlad , uživaj ! L p manca51
Ežoj, danes me ne bo, boš lahko v miru kontempliral Sem za današnji dan določila prostovoljca, ki bo skuhal ene špagete na oglarski način. In določila sem tudi drugega prostovoljca, ki bo po obedu pospravil. Upam samo, da bom, ko pridem domov, sploh koga našla tam. Grejo včasih zelo radi "po nujnih opravkih", hehe.... Tko da...mogoče pa res vrzi ene dva krompirja viška tja v ponev, Ežoj? japaja
Ponedeljek: jedli zunaj Torek: pasta bolognese, paradiznikova solata Sreda: dunajski zrezki, pecen krompir, solata zvitorepka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti