Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sreda: pečene sardelice, domač kruh, paradižnikova solata Četrtek: goveji golaž, kruhovi cmoki/testenine, sladoled Danes: pečene piščančje letančke, pire krompir, paradižnikova solata s papriko Sobota: pečena jetrca, kuhan krompir Nedelja: ocvrt/pečen zajček, pražen krompir, endivija Petya
Pozdravljene drage dame in gospodje :) Priznam, da vas že dolgo prebiram in "ogledujem" vaše umetnije in danes sem se odločila, da se uradno vključim v tale "fancy klub". Priznam, da imam kar nekaj (kuharske) kilometrine in vendar mi je tale lepo zapečen krompir chefa ežoja izziv. Pečen v pečici, s čisto malo olivnega olja... pa bi lepo prosila za nadaljne usmeritve . maped Sporočilo je spremenil(a) maped dne 30. 2010 21:10
O tem (pečenem krompirju) je bilo govora na več mestih, tudi tukaj: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2098čen%20krompir Mogoče najdeš kak namig. Dobrojedka Sporočilo je spremenil(a) Dobrojedka dne 30. 2010 21:29

včeraj:boranja,čokoladni puding s smetano

danes:paniran oslič,pomfri,endivja

jutri:kokošja obara,ajdovi žganci

IvaSin
Filane paprike so skoraj kuhane. Čušpajz krčka. Rozine so namočene v rumu. Zdaj se še malo udesim in grem na trg po testo za štrudelj in potem izigravat skrbno gospodinjo Upam, da se ne bom zaklepetala s "skrbnimi možmi", ki po mnogo špricerjih proti popoldnevu racajo domov z vrečko uvele zelenjave in zelenih jetrc ("Bod vesela, da sem sploh dam pršou") japaja
Danes:pasul,j kranska klobasa,(za moža in sina) zame pa makaroni flajš (od včeraj) paradajzova solata. Jutri:ne bomo nič kuhali,kosili nekje v Logarski dolini. Milži

japaja, moram te vprašat, kjeri ti je tisti Tone Vivaldijev, a je to kak nov pri Velkovrhu na hidrometeorološkem zavodu, nisem ga nikjer zasledil, da bi se oglašal pri vremenu. Ko omenjaš štiri letne čase : pa kašni štiri letni časi, pomlad in poletje je mim, prihaja jesen in zima, torej le dva letna časa  .

pa, japaja, glede tistega predloga, a misliš eno po eno ali vse naenkrat. Čeprav imam opravljen test vzdržljivosti, bojim se, da se ne preobremenim.

maped pozdravljena in dobrodošla na kulinariko ( ja, seveda je fancy klub )! Glede mene, sem le bogi amater, študent ( danes prišla štipendija ), ki obvlada nekaj kuharskih postopkov. Glede krompirja, saj jaz nič ne kompliciram: v pekač sem dal krompir, tisti kos vratnika je bil pokrit s krompirjem, posolil in pooljil z navadnim oljem, jaz dam več kot par kaplic olja, in v prej segreto pečico na 220 po gumbu moje pečice, kolk je zares ne vem, peklo se je 45 min. Jaz olivno olje uporabljam le za nekatere solate in kuhano zelenjavo ( brokoli, cvetača, br. ohrovt ).

Danes je pri meni veliki piknik ( začne se ob štirih ), ne bom nič slikal. Posladkali se pa bomo s mojo kulinarično polomijo ( vsaj po videzu, po okusu bi moglo bit v redu ), borovničeva torta, delano včeraj do enih, končana malo prej, videti je tako:

ežoj

Ežoj, če je tole kulinarična polomija, potem bi res rada videla, kako izgleda pri tebi prava torta

Blanchy

Ežoj, se popolnoma strinjam z Blanchy. Tejle borovničevi torti prav nič ne manjka po izgledu, po okusu pa tudi ne more biti slaba. Boš jutri povedal, kaj so rekli obiski. Mislim, da bodo vsi , in da se bodo oblizovali kot mladi .

Sicer pa danes pri nas: srnin golaž, ajdovi žganci, njoki in makarončki (vsakega po malo, je treba ostanke pospravit), zeljna solata, sladoled

Balenka
Kjer je torta, tam so lupčki! Eh, Ežoj, tisti Vivaldijev Tone je še iz tistih časov, ko je bilo vse pošlihtano. Delno se strinjam s tvojo oceno današnjih vremenskih časov. No, po moje imamo v bistvu zgolj enega: tuttifrutti Kar se tiče onega predloga: bova videla, kako se bo obneslo? (Obstaja prva pomoč, pa Druga pomoč /ne vem, če še?/ tam nekje v bližini UKC, kjer so imeli včasih popogrebne pojedine). Ti kr prid v metropolo, ti vse razkažem (ampak najprej moraš pa ti meni kaj pokazati, hehe..) Na trgu ni bilo nič zanimivega, škoda časa. Je pa julijska LJ simpatična vseeno. Vsekakor bolj kot bo septembra, polna nervoznih staršev in vse ostalo, kar spada zraven k začetku šolskega leta.. Aja, filane paprike so dobr izpadle (no, niso izpadle, so ostale v loncu) japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti