Polnjene gobe
Joj, kako so eni srečni, da imajo splaniran jedilnik za cel teden in še več. Jaz komaj za sproti vem, kaj bom kuhala.
Ežoj dobro skrbi za omega 3, nekam hitro mu to pade, le kaj dela? Ja ja....
Danes: pečen zajček na zelenajavi, pečena krompir iz pečice, opečene bučke, zelena solata
BalenkaPri nas prišlo do hitre spremembe, danes palačinke, jutri (sedaj že narejeni) kaneloni s sirom in šunko![]()
Pri nas pa danes prebranac;
včeraj pa "ene debele" palačinke iz pirine moke s šipkovo marmelado ter mlečni napitek.
katti
jaz bi pa samo napisala, da ste super!! redno vas berem, zaradi idej, pa tudi zaradi humorja. ste mi všeč, res, le tako naprej
Danes ne bo nič slikce, velja ona od predvčeraj: boranija
naor: japaje zadnja dva dni ni bilo nič pri meni, pa tudi ni nič povedala kam hodi.![]()
Elen, Elen, zakaj nas pa ti imaš. Mi ( vsaj jaz ), poskušamo bit čim bolj resni!![]()
flinko, pa bo morda še koga zanimalo, kako smo pri meni urejali jedilnik, ko smo bili kompletna familija ( jaz, žena in dva odraščajoča otroka ).
rekel sem: nihče ne sme bit lačen več kot dan ali dva, se pravi, ob nedeljah in sredah, kuhamo nekaj, da bodo vsi ( v glavnem se misli na otroke ) dobro jedli, kar pomeni, da so srede in nedelje rezervirane za različne zrezke in pečenke, s prilogami, ki jih vsi imajo radi ( v glavnem krompir, pire, restan, pomfri, v pečici pečen ). Ponedeljk je bil načeloma brez kakšnega posebnega kuhanja, zmeraj je ostal kakšen zrezek, se je skombinirala kakšna nova priloga in se je že kaj skombiniralo. torek četrtek petek se je kuhalo vse po vrsti, brez posebnih skrbi, če kdo ne bo posebej navdušen. Problema pravzaprav ni ker jaz in žena jemo vse, otroci kakšne stvari morda ne marajo, ampak en dan že zdržijo, gledaš pa tudi, da se skuha tudi ostale dneve kaj, kar imajo rad ( hčerka recimo ima rad testenine, sin pa rižote ). Razen hčerke, vsi rad jemo ribe, kuhamo ( kuhali smo ) različno, sem rekel, morajo vse poskusit. Če tako nekako razdeliš jedilnik, sploh ni problema kaj skuhati, meni je bolj bil ( in je tudi sedaj, ko kuham sam za sebe ) problem, da mi na vrsto sploh ne pride marsikaj, kar bi rad skuhal.
A ja, sobota je bila pri nam rezervirana za bodisi kulinarične poskuse, bodisi kakšne domače jedi iz testa ( kakšne pite od krompirja ali buč, kakšen burek............ ).
Z ženo sva bila nekako podeljena, kaj kdo kuha: ona je imal čez filane paprike, musake, sarme, čufte, ....... jaz sem bil bolj za obare, čorbe, ribe...........
Včasih se človeku res možgani nekako ustavijo in se ne moreš spomnit, kaj bi skuhal. Pomaga, če si narediš seznam jedi, in ko se ti tako ustavi, pogledaš seznam.
Pri meni je bil problem z mano: jaz imam rad jetrca, ledvičke in sploh drobovino, ostali iz familije pa ne.
Seveda je treba tudi urnik skombinirat, kdaj kdo pride domov...............
torej, danes pri meni boranija ( še nisem jedel, sem danes pozno zajtrkoval ), brez slikice, zdi se mi, da bo jedilnica za slabo vrema, zunaj se neki dež sili.
ežoj
Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 29. 2010 14:01Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo