Goveja juha z zdrobovimi cmoki in gratinirane skutine palačinke.
Jannaa
Svedri s parmezanovo kremo
Goveja juha z zdrobovimi cmoki in gratinirane skutine palačinke.
JannaaJuha z zdrobom in korenčkom (kot včasih še v šoli
), pražen/tenstan/al-kako-že krompir (kot včasih doma
), hrenovka na jabolkih in čebuli, radič in kozarec piva (kot včasih zvečer
)

Pri nas recikliramo hrano s fešte (in bomo še kar nekaj časa). Danes Beračevi mošnjički in sveža solata. ![]()
![]()
s koščkom
.
Vanja, izdaj recept za beračeve mošnjičke. Že sliši se zelo dobro.![]()
![]()
Hehe,
, plast za plastjo...
Hvala, Trixi.
Evo, copyleft recept, sem komaj čakala, da lahko uporabim meni nov pojem iz sosednje teme:))
- v pritličju (testenine 1jajce na 100g moke, muškatni orešček) na olivnem olju dušen por s korenjem
- v I. nadstropju do polovice kuhana cvetača in brokoli, hitro podušeno na drobtinah, pokrito s
kupčki sira stracchina, posuto s sveže naribano grano,
- v II. nadstropju na olivnem olju podušena špinača s česnom, stracchino (gotovo se dobi v Eurospinu), grana
- na strehi nežno premazano s paradižnikovo omako, mozzarella, korajžno posuto z grano, pokapljano z
oljem in v pečico na 180°C za približno pol ure.
Sestavine spreminjam sezonsko ali po založenosti bližnje tržnice, začimbe dodajam po počutju, danes samo poper in origano.
Dober tek!
( z veliko domišljije je to priklon
)
lp
mzmMatr, a ni teme " kaj ste zajtrkovali" ( vse sem pregledal ). Kakorkoli, evo moj zajtrk:
Kot vidite, zadnji medanjaki od Erike. Zanimivo je, da je slivova marmelada od Darje, te se pa nikakor ne spomne, katera bi lahko bila.
Uf, šele zdej sem videl: spet je ena pustila tabletke na mizi, pa jim skos govorim, pa nič ne poslušajo.
Una žemlja pa je bolj za ptiče kot za ljudi! Razvrat me žiher ne bo pobral, zdravo življenje, morda!
Oh, seveda, prav lepa hvala prijaznim kulinaričarkam!
ežoj
| palalačinka* je napisal/a: |
Juha z zdrobom in korenčkom (kot včasih še v šoli |
O, zdaj se pa na marmeladi pojavi še eno ime: Daja al Darja al neki takega........................Hm, hm, hm...... A je Erika že preteklost? Ežoj ![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svedri s parmezanovo kremo

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton