Danes bo nujno goveja juha z domačimi rezanci in ostanki od včeraj, malo mlincev, rdečega zelja in piščanca ter makov biskvit z jabolki.
tanjaj
Zdrava orehova potica
Danes bo nujno goveja juha z domačimi rezanci in ostanki od včeraj, malo mlincev, rdečega zelja in piščanca ter makov biskvit z jabolki.
tanjajPikantna gosta čorbica z lečo,mungo fižolom,brokolijem,korenčkom in zadnjimi letošnjmi svežimi čiliji.
V pečici so še skutne palačinke,tako da me tale prepoved mesa sploh več ne prizadene....![]()
Danes:
A, da bi škamp pregnal žabico ( pa sploh ni uboga )? Ankol!
Pa drugač, tega se krompirja prav bojim, od kdaj je Nola razlagala kako se mu pravilno reče ( jaz tega nikoli ne vem, mi, ki smo se v šoli učili francosko ).
Serviet ste opazili je pi....., ma zelen s pikami.
Onega bteljčnega vina ( iz kartonskih buteljk ) mi je zmanjkalo, pa se moram matrat s tole brozgo. No, bom že zdržal.
![]()
Danes je telečja pečenka, špinača in polnozrnat riž
radič in mlad teran, ki od danes lahko nosi to ime ![]()
lp
mzmPri nas doma danes v znamenju Martina, čeprav ga prav v naši ožji družini ni. Kjub temu pa paše
in še kaj zraven:
juha z rezanci in
,
govedina in pečena
,
mlinci in pražen
,
rdeče zelje in endivija,
in domači piškoti.
Balenka
Pri nas: Poprova raca z rdečim vinom, mlinci in solata za mesojedce, ter zelenjavna juha z mlinci zame.
Vesnuskadanes: bučna juha, pečena
,dušeno rdeče zelje z jabolki, mlinci, pražen
, malinine rezine,
,
, ![]()
| katti je napisal/a: |
Riba ni bila surova, meso je kar razpadalo, ampak..... Jaz nikol ne vem kako naj to spečem v pečici? V ponvi, v olju gre, tako pa ne. Improviziram. Sem mela pomisleke ali naj sliko sploh objavim, no pa mogoče pade kakšen dober nasvet.
|
katti, za pečen izgled ribe jo jaz spečem na nizkem pekaču, lepo naoljeno z obeh strani, nasoljeno in začinjeno z rožmarinom, na srednjem vodilu pečice na 230°C. Koliko časa pa res ne vem, ko je pečena, to opaziš
Včasih jo za konec dam še pod žar za kakšno minutko.
PONEDELJEK:
Porova enolončnica s koščki svinjine:

Pozdravček!
Danes: Dušeno rdeče zelje, solata.
Jutri: Pečenica, dušeno rdeče zelje, solata.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrava orehova potica

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi