Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:     kosi zajčka v čebulni in  omaki

pire,   mehka solata in motovilec

rolada s kislo smetano in 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Mimgrede, ko sem rabutala zemljo s krtin, sem se popasla na kislici, rmanu, koprivah, regratu, vijolicah, trobenticah....

Tako bo danes za mene ena krem juhca, zvecer, ko bomo vsi, bo pa spet regrat v solati, tokrat v turbo izvedbi:: s krompirjem, panceto, cemazem, jajci in mesanico 3 olj....pa rezina crnega kruha (za vsakega ena )

Mygrace

Četrtek:                                      

Svaljki, bučke in korenček v omaki, pečeno pišč.bedro, berivka

Pozdravček!

Zeljna juha s krompirjem (ponovitev od včeraj), začinjene krompirjeve polovičke iz pečice, sojino-ovseno-bučkini polpeti, zelena solata.

RadaJem

Čemaževa juha s popečenimi  kruhovimi kockami, hama kotleta, pečen krompir, beluši na maslu, motovilec

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 30. 2017 15:59

Dragička, kako si naredila bučke in korenček v omaki? Me je tvoje današnje kosilo prepričalo, da to v soboto skuham, ko imamo družinsko kosilo.

Shari2007, manjšo čebulo prepražila, dodala na kockice narezan rumen in rdeč korenček, mešala in  pražila; dodala 3 režnja česna, malček podlivala; dodala 2 narezani bučki, pražila naprej; 2x podlila z belim vinom - solila, poprala in to je to... Še malo potrosila z nasekljanim peteršiljem.

Pozdravček!

Danes-iz zaloge, po zelji:   segedin , domač

zajček v omaki,   široki rezanci,  kristalka   

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Danes za sina svedrčki s paradižnikovo omako ( v mojo bom dodala še škampe in zraven polnzrnate riževe testenine),  mož pa bo  testenine s zelenjavo in čilijem in mešana solata za vse. 

Petek:                                        

Zabeljen krompir, zelje in koromač v voku, pečene perutničke, motovilec

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti