Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

polarbear je napisal/a:

Domača jetrna klobasa z kislo repo,pirin polnozrnat krukek z semeni.

polarbear

AAAAAAAAAAA NOROOOO. Slina se mi ze vleče od kuhinje, do WCja, do dnevne sobe ter do računalnika!!! Slika, kompozicija, sestavine...TOP. Sploh ker obožujem tako zelje, kot PZ z semeni!!!
A mi PROSIM zaupaš kje PRI MEJDUN, si nabavil JETRNO KLOBASO!!! Obožujem jetrca. Pa najsi bodo v pašteti, na čebuli ali pa v golažu!!!

Včeraj rahla sprememba:
1.Ostanki JOTE spremenjeni v JOTINO JUHICE
2. Koščki popečene kure z šampinjoni, OGROMNO GRAHA, čebulo in mini.smetane za barvo + HRUSTLJAVO zapečene kocke polente s peteršiljem!! + v posebni skledici samo za mene ajnfoh podušena cvetača,brokoli,korenček,zelena ter 2 veliki žlici GORČICE (brez nje mi živeti ni!)
Seveda SLASTNA...ne, ni bila sladica. Je sploh ne jem po kosilu....SOLATA LA MAMAN. Itak da moja maman najbolje kuha in najbolje pripravlja solate. Always und immer!!!
3. Solata s kitajskim zeljem, rdečo papriko, fižolom, kumaro, slanim sirom...ehhh..še sedaj se slinim

Danes: Jebeštriga, spet spremembe. I don't like that!
Domača goveja juha, kosti za obirat + polovice ostanka šalčke mojega včerejšnega kosila. Jap...pri meni se vse reciklira. Pa najsi bo to pire,kobice ali pa juhica. Hrane ne mečemo proč.
Seveda skledica cvetače in brokolija ne sme manjkat. Pje, moram vprašat ali imamo solato zraven, saj ne želim ponovno nakuhat preveč meni ljube zelenjave. Je pol sama kregarija pri mizi okoli tega koliko pojem OHjev/B in koliko zelenjave. Sovražim kregarijo zaradi mojega zdr. stanja

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

TOREK:

Riž z zelenjavo (v voku),

goveji zrezki v omaki;

endivija s krompirjem:  

Pozdravček!

Polnjena paprika, pire krompir.

torek : pasulj s klobaso, solata s fižolom in kompot

lera

Danes dušeno kislo zelje, kuhan fižol. Po želji še pečenica ali hrenovka.

msegov

Goveja jetrčka v čebulni omaki, zalita s črnim vinčkom.

Kuhan krompir.

Potica iz skrinje.

začetnik

MBrando jetrnica je kot vem nekako lokalna Zasavska posebnost.

Moja je domača,dobil sem jo,ko sem šel pomagat držat za rep(na koline).

Danes leča,mung fižol,korenček in piščanjčji koščki,v taki gosti pikantni čorbici,da žlica stoji.(pa žlica kisle smetane,da se manj kadi iz ušes).

Evo še kruhek sem včeraj komaj uspel slikati,lakota pač kot vedno...

Pol pirine polnozrnate,pol bele,polnozrnati rženi kosmiči,semena.Ko poješ kos takega za malico ne rabiš nič zraven,greš kot raketa.

Vzame ti 15 minut vsake 2-3 dni,idealno za nas  lenuhe

polarbear

Sporočilo je spremenil(a) polarbear dne 29. 2013 18:18

Evo, avto se mi servisira, hvala bogu, pardon Alu (Gore) za intnet in ne ve vem komu za wireless, pa moram nekaj novega skuhat in sem našla tole: kitajske solatne čolničke s piśčancjim mesom, pred tem pa gosta župca iz zimske bučke, koruze in kokosovega mleka. 

Vanja

Piščančji koščki v gorčični omaki, zelena solata s čičeriko.

Tinky Binky

Repa, pire krompir, piščančji fileji in kračka, pečenica. In seveda včerajšnja sacher torta

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 29. 2013 18:30

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti