Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

goveja juha z rezanci, krompir v kosih, žrebičkovi zrezki v omaki, mešana zelena solata, za nekatere francoska solata

Balenka

Pozdravček!

Danes: zeljna juha, paradižnikova solata, meso od praznikov in bageteke s sirom in drobnjakom.

katti

Danes: goveja juha z domačimi rezanci, govedina iz juhe, hren, pražen krompir, solata

Jutri: goveji zrezki, testenine, solata

Petek: postrvi, blitva s krompirjem

matejaoz

Torek: Segedin (mamin. Najjaci!!), kos pečenke (silvesterski ostanek od le maman in le papan ter v.d.vnuka), vložena zelenjava + dionska gorčica

Sreda: Domača zelenjavna juha z veeelikim kosom pora (mmm), peteršiljeve korenine (mmmm. POJEM VSE) ter korenčkom (me likes!!). Ma kake kroglice tokrat!! TOKRAT domači fritati. In seveda, da ne pozabim. OGROMNO PETERŠILJA, dve veliki žlici vloženega graha (sem naknadno vrgel noter. Saj veste...brez graha pri meni ne gre :D). Nadaljeval sem z BOŽANSKIM kosom pečenke (o ja, silvesterska bera je bila ogromna), zelenim grahom, ter mešano LE MAMAN solato (ahhh, ahhh...in love z njenimi soljat)

Moji 3je pa so imeli: Takisto juhico (a le midva z v.d. vnukecom sva papala domače fritate) z zlatimi kroglicami.
Sledilo je nazdravljanje z super dobrim MERLOTOM (seveda je tudi naš mali gost dobil vinčeka. A v štamperli. Rekel je: E, pa baš je fino. Baka, ti samo dolivaj. Kako smo se smejali :D)
Nato pa zelenjava (različnost in pestrost naredi zadevo za dol past. Tudi nevegeterjanci bi uživali ob njej) pita iz finega listnatega testa + segedin od ponedeljka. Saj, kot vemo, z vsakim dnevom ko stoji je le-ta boljši!!!
Solata in za moje pika na I. Makova potica, rumove special domače kroglice, ter moje sveže pečene dobrote.

Danes: Za mene je lepo ekonomično ostala pita od včeraj. Tako da imam zelenjavno pito + cvetačo (njaaaaam) in seveda dodan grah.
Moji pa bodo danes žgance in kakšno zanimivo prilogo.

To je to.
Danes pa ponovno EXODUS oz. selitev narodov. Mater, počutim se kot študent. Maribor, Tinje, Tinje, Maribor. Maribor, počitnice v Lj, LJ, Maribor.
Danes pa pakiranje in s tetko via ZG. Malo spočit živce in menjati okolje. Pašeeeee.
In tako tudi naš v.d. vnuk zaključuje 1,5tedensko počitkovanje pri BAKI in DEDU :D

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Za moža, ki že cel teden sanja o pasulju kuham pasulj, zraven dobi še kranjsko klobaso, mlado čebulo, svežo papriko, paradižnik, domač kruh

Jaz z otroci pa piščančjo rižoto, zeleno solato, rdečo peso...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 03. 2013 13:06

ČETRTEK:

Goveja juha, solata - matovilec, rukola, krompir, karfiola, brokoli, govedina iz juhe, popečena slanina:

Pozdravček!

Danes, čorba ( enolončnica ) iz ohrovta:

ežoj

Včeraj smo pojedli še zadnje sarme.....nove bodo spet konec leta 2013 :) Res ne vem zakaj sarme naredim vedno samo za novo leto

ANJA

Spet sarma.....noče in noče je bit konc.... kot v tisti pravljici Lonček kuhaj - sem pozabila, kaj moraš rečt, da neha kuhat.....

lp

cervus

elaphus, a se jutri lahko oglasim na kosilo?

Danes so pri nas kuhali drugi, pa ne slabo. Tudi  je bila 1A , na dugi lokaciji kot kosilo sicer, prej in potem pa služba............

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti