Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Aha, v Turčiji si dragi Ežoj, vidiš, kako prav pride znanje jezikov. Pa magari, če se jih učiš ob gledanju nadaljevank.

Mene ta lepa dežela še čaka.Merhabba!

naor

Edini ožujsko pivo mi ne gre ravno skupaj s Turčijo. Menda je izvoz posredi. Uf, kako mam dolgo lajtugo.

naor

No, ni neka huda uganka, če ni druga, ampak je tretja država. Sploh pa, saj je prav, da študetnje potujejo, dokler lahko.

Danes pri nas: goveja juha s fritati, korenčkom in govedino iz juhe. Smo se prej, je le Štefanovo, to sodi zraven, potepali, pa tam malo založili.

Zdaj pa dišijo "mašinski piškoti" iz pečice.

rimljanka

ežoj je napisal/a:

Božično kosilo:

ma ne, ni to ( šele propravljajo ). Tole pa bo:

ežoj

...........................

Pri nas bo danes zelenjavna juha, kruh, pašteta, ajvar ( odličen je, nekje iz  temne, viharne noči), skleda motovilca, teran

lp

mzm

Danes: žrebičkovi zrezki, zelenjavna paela, radič z jajci, čokoladni piškoti s čokoladnim nadevom, 

breskva

Danes nas je razvajala moja sestra, ki je praznovala rojstni dan (saj ni važno, katerega po vrsti. Pripravila pa je tole:

goveja juha z rezanci in gobova juha,

pražen krompir in kvinoja z zelenjavo,

pečen jagenječek, puranja ruladica, pečene perutničke, svinjska ribica z gobicami,

mešana solata, rdeče zelje, rukola,

božični piškoti, orehova in rožičeva potica, kremne rezine,

V glavnem je razturala do amena, ampak kaj, ko se vsega ne da probat!

Balenka

Pri nas ostanki izpred dveh dneh,star kruh v kruhovi štruci in puranje roladice v omaki..

lp goga

Danes je bila zelenjavna rižota in ostanek mesa od včeraj, pesa v solati, potratna potica in piškotki.

tanjaj

Rimljanka, seveda je prav, da študent potuje, pa tudi je prav, da ga študentke pogrešamo, a ne?

naor

Pon: Pol slastne, mega dobre krvavice ter pečenice (res presenečen nad letošnjo kvaliteto), popraženo zelje (NORO DOBRO) in za spremljavo še zelenjavni krožnik

Tor: Pečena domača purica iz pečice (človek kar avtomatsko na THANKSGIVING pomisli! Pa še stolze 4kg je imel gospod,tako da sem ga kar s težavo jemal iz male pečice pri starših) + domači mlinci (za dol past, od dobrega). Oboji od naše južne sosede. Zadnje čase kar dosti po hr.dobrotah sekamo :D
Zraven pa skleda solata, gorčica, vložena zelenjava

Sre: Ostanki slastnega purana. Jaz sem glodal hrustljav vrat in hrbet (tako lepo smo zapekli gospoda, da je hrustalo kot bi orehe trl, hihi) + omaka z grahom,porom,brokolijem,jajčevcem + olive, vložene čebulice, in SPECIAL GURMANSKA GORČICA (tisti veseli rdeči mož prinesel. Jupiii) ter navadna gorčica. 
Aja, pa SKLEDA mešane solate.

Danes: Še en košček od purana ter cvetača in grah.

Jutri: Juha.

Počasi si želodec pripravljam na zadnji dan tega leta. Da bo pripravljen...na vse "težke" dobrote :D

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti