Bučkino-krompirjeva juha, mešana jufka v Loving Hutu.![]()

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami
Bučkino-krompirjeva juha, mešana jufka v Loving Hutu.![]()
Pojma nimam, kaj je Miška skuhala, za prve tri vrstice bi prosila prevod v uradno slovenščino
. Me ima res firbec, če prav ugibam.
Pri nas za kosilo: cvetačna kremna juha, skutni štruklji, omaka s svinjino in grahom, motovilec v solati.
| katrin11 je napisal/a: |
|
Pojma nimam, kaj je Miška skuhala, za prve tri vrstice bi prosila prevod v uradno slovenščino Pri nas za kosilo: cvetačna kremna juha, skutni štruklji, omaka s svinjino in grahom, motovilec v solati. Katrin11
|
katrin11, še sama ne vem, kaj sem skuhala, dobro je pa bilo
Misliš na prve tri vrstice sporočila? Ali tri vrstice z mojega jedilnika? Za vsak slučaj vzamem prvo različico prevoda v tako imenovano knjižno slovenščino:
frflotka = perutnička
škofija = kurja ritka
kotoletka = majhna zarebrnica
finokjo = koromač, sladki janež
Predvidevam, da od tu naprej ni problema![]()
Danes bo...buoo![]()
lp
Včeraj: goveja juha z rezanci, borovničeva pita.
Danes: regrat v solati s fižolom in jajčkom, kasneje čemažev zavitek, če mi ga uspe spečt ![]()
Hvala za prevod, Miška! Tudi približno nisem zadela jedi z mojim razmišljanjem , edino kotlet ek mi je uspel. Zanimive besede, meni so narečni izrazi vedno všeč!
Danes pri nas: Ričet in pecivo (verjetno kar štrudelj), pa bio-solata. Bio-solata = regrat s travnika, ki ni bil pognojen.
Sem videla vćeraj tanobel rčet na TV, veeeelik krožnik, v sredini kot en mafin iz rićeta, pa 1 (ena!) trobentica na vrhu. Torej bom nabrala še ene par trobentic in vijolic, pa na taveliko taco za seviranje in bom postregla en fensi ričet, pa zraven solato, ki je čisto sveža ekološka pridelava, zadaj za hišo raste, pa vijolice in trobentice za okras.
Če bo kdo imel pripombe, bom povedala ceno, koliko to stane v restavraciji. A vi sploh veste, kako drago jeste, če je regrat za solato?![]()
Katrin11, dober zadetek ![]()
Danes bo, ko bo, pri nas:
- skledurina kralja regrata s cemazem in krompirjem
- palacinke, zrolane, polnjene z ajdovo kaso, skuto in cemazem in pikico naribanega surovega korencka
- sladic pri nas nekako ni, prigrizkov tudi ne...
- torej za posladek: imam v planu odvoz smeti
- po odvozu smeti skuham kafe in postrezem s cokolatini, kupljenimi v Eurospinu
Že včeraj sem vzela iz predala
segedin, ki bo trajal še najmanj do jutri. Naredila sem testo za hačapuri, zdaj pa čakam, da ga lahko še nadevam in dam pečt. Skleda regrata in pozdrav soncu!![]()
Smeti sem pa že odnesla, imamo industrijo za pridobivanje smeti, pa samo dva. Čakam na dan, ko se bomo zadušili v njih. Pozivam vse, da se začnejo močno upirati uporabi vrečk, kartonov, plastičnih steklenic... Jaz delam na tem že dolgo, pa kot da ne. ![]()
Uživajte prelep dan! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: špageti z bolonjsko omako, mehka solata in motovilec
Torek: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Pozdravček!
Evo, sedaj iz vrta, posadila sem krompir in okopala gredico, kjer bodo cvetele jeseni posejane spominčice. Me zelo spominjajo na mojo pokojno babico.
Za zelo zgodnje kosilo ( zajtrk sem preskočila, ker sem bila po vrtnarijah brezuspešno iskala ptujski čebulček) lososovo nabodalo s papriko, leča v solati s porom, papriko, češnjevim paradižnikom, kumarico.
Moja dva bosta mesno omako, sin s svedrčki, mož z špageti, zraven bo motovilec, radič, regrat.
Jaz pa bo tudi malo kasneje še regratovo solato.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami

Polnjene paprike