Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Balenka, mi ga poznamo samo v tekočem agregatnem stanju, jeger, sicer fonetično, piši kao što govoriš.

naor

Danes: goveji zrezki z zelenjavo, kruhovi cmoki, solata

breskva

Verjetno bo tudi Balenka napisala... "Jeger" je klobasa - "pasja radost",  navadna klobasa... 

Pozdravček!

Hvala Dragička, tega pa nisem vedela.

naor
Dragička je napisal/a:

Verjetno bo tudi Balenka napisala... "Jeger" je klobasa - "pasja radost",  navadna klobasa... 

Pozdravček!

Res je. V naših krajih (in od tu je tudi Balenka) rečemo takšni klobasi tako, kot je Dragička napisala. In najboljša je, če se jo natakne na palico in speče nad močno žerjavico, ki nastane od kurjenja rozge. Ali pa pri gozdarskih poslih, ko se na koncu še tiste drobne veje skurijo in se lepo počisti po podiranju drevja. V žerjavici pa se peče krompir. No, če je čas 

Ognjič

Zanimivo... Hihi, jeger je  klobasa... 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2017 21:22

Danes goveja juha z rezanci, testenine z zelenjavno in paradižnikovo omako, regrat in motovilec v solati

Danes:   špageti z bolonjsko omako,  mehka solata

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)
Trixi je napisal/a:

Zanimivo... Hihi, jeger je  klobasa... 

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 06. 2017 21:22

, ja, uradno se ji je reklo lovska klobasa, predvidevam, da je zato jeger.

lp

mzm

Mi2 pečene hrenovke, noter malce sira in pečeno jajce na oko.Mož to obužuje, pa naj mu bo.

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti