Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

nedeljsko kosilo: goveja juha , svinjski kotleti v zelenjavni omaki, pire krompir

larci

včeraj:  juha z drobovino in rezanci, restan ,krvavica in malo pečenke, zelena solata.

Sladica: povabilo na Ognjičkine krofe. Na žalost je ostalo samo pri povabilu, tako da je bila spet samo mislel na krofe.

Balenka
Nejčica od srca sem se nasmejala, ko sem prebrala, da zaradi krofov doživljaš kulinarični orgazem Dobra! Od Jane so res čudoviti krofi - bravo Jana! Jaz jih letos za pusta ne bom pekla - (razlog noga v mavcu), že tako si moram zarad gipsa dat stol k štedilniku, ko kuham Danes sem še sama, naši se vrnejo jutri, tako da sem si za kosilo naredila samo en velik sendvič s pečenim pršutom, sirom, kislimi kumaricami ter paradižnikom, pa vodo z limono zraven. pozejdon

Sobota: pizza, solata

Nedelja: svinjski zrezki na zelenjavi, pečen krompir, zapečeni beluši, sadna kupa

peter
Danes povabljeni v gostilno Portal na praznovanje. breskva
Danes; juhica od včeraj, piščančji golaž z gobicami, kruhovi-krompirjevi cmoki, solata in ker je danes pustna nedelja so bili seveda tudi krofi Lp arima
arima, tale piščančji golaž izgleda izvrstno! Kako pa narediš omako? jgirl
jgirl, enostavno, 3-4 čebule nadrobno nasekljam, na olivnem olju jo pražim , kar precej časa, da dobi lepo barvo, dodam na trake nareza piščančji file in šampinjone iz slanice, ter dušim toliko ćasa, da vsa tekočina povre, potresem z moko in malo prepražim, dodam paradižnikovo mezgo, sladko papriko po okusu, drobno sesekljan česen in žlico domače vegete, zalijem z vodo in kuham dobre pol ure, na koncu dodam, kar dobro merico smetane za kuhanje, zelenega peteršilja in če je potrebno dosolim, lahko tudi popraš vendar jaz ne. Lp arima

Kurja juha z zdrob.knedli, pečeno piščančje meso, pečen krompir, hren z jabolko in putrovka, za posladek pa najboljše krofe pri moji svakinji.

lpsam_1202_595sam_1206_595

irenakr
Pri nas jutri pečena sv. rebrca in pečen krompir pa miške po receptu iz baze pa pozabila sem, še solata z radičem, so me te miške čist zbegale. Sladkih stvari sicer ne jem, bom pa jutri probala. franciska

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti