Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

sobota: polpeti in krompirjeva solata, sveže pečen pirin kruh

nedelja: goveja juha z zlatimi kroglicami, pečen svinjski vrat, pražen krompir, paradižnikova solata

ponedeljek: goveja juha z vlivanci, govedina iz juhe, pire krompir, grah in korenček v omaki, zelena solata

torek: goveja juha z??, ocvrt piščanec iz pečice, zelenjavni riž, mešana solata

Julija
oj!danes goveja juhica s frišno ribano kašo!zajček z vso možno zelenjavo! zelena solata pražen krompir in milanski riž!sladica eni limonin kolač drugi pa teranov liker!pa seveda zelo dolg sprehod! nejčica

Včeraj: Neka popečena bela riba (snapper) z gorčico , kaprami in malo limone, popečeni brokoli in šparglji. Še prej mešana solata. (spet belo).

mustardsnapper_595

Danes: Po solati, losos prelit z omako iz mleka, lahkega Philadelphia sirčka in Pesto genovese (priporočam). Neke vrste zelja s česnom, šalotko in dimljeno mleto papriko. Na lističe narezana in nato malo več kot blanširana korenček in cukini. , spet belo. 5KM lauf okoli jezera za poobedek. Life is good.

salmonplate_595

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. 2011 21:27

Vanja, a šparglji so odtajani? Mi delaš lušte...komaj čakam sezone!

lp

mzm
Arina, kako narediš te krompirjeve krofke? Zgledajo zelo okusno mmmmmmmm pildek

mišzmoke je napisal/a:

Vanja, a šparglji so odtajani? Mi delaš lušte...komaj čakam sezone!

lp

mzm

zmoke, . Sveži, so sveži!

Vem, nekateri pravijo, da je treba jesti samo sezonsko in lokalno zelenjavo in sadje, ampak mene to prav nič ne gane.   Kaj čem, če se zelenjava vedno tako lepo spogleduje z mano. Še sreča, da mi "donuts" niso privlačni.

Vanja

Juha z ribano kašo, ocvrti piščančji zrezki, pražena zelenjava in zelena solata.

Nato pa ob kavici še s kremo polnjena kinder jajčka.

kinder_jajcka_s_kremo_290

Jannaa
Danes frtalja z bučkami, bucatini s paradižnikovo omako, rukola. Jutri goveja juha, govedina z juhe, špinača in grah na olivnem olju (ne skupaj), potica: zame pehtranova, dragi ima raje orehovo. Saša
Mi smo se pa včeraj potepali na morju- nepopisna gužva povsod...da ne omenjam restavracij, kjer ni bilo prostora ali pa so tudi po eno uro čakali na hrano... Že čisto obupani smo na koncu le našli prostor in dobro postrežbo... Danes pa kosilo doma in sprehod v naravi. Pripravila bom pečenega piščanca, pečen krompir, kumarično solato.

Danes (moram pohitet, ker pol po taki vročini se ne bo dal kuhat):

- ena tutti frutti oz. tutti vegetali čorbica

- vanilijev puding s sirupom iz bezgovih jagod

- bi pasale češnje, a bomo ostali pri pomarančah

Posladek:

- še ne vem, kaj prinese dan...no ja, en Carpe diem bomo že vžgal

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti