Bruschette s paradižnikom in kumarami
Ma kakšen Sergej, kakšen Rabindrant, kašen Federiko Garsia ( zakaj ni žensk nikjer, vrag si ga vedi, verjetno niso dovolj čestvene
), tole je poezija:

Tole je pa proza ( ma kakšen Tolstoj neki.......... ):
Ma ne, nisem nič hodil mim vaškeg ribnika ( odkod vam to ).
Po kosilu seveda kontemplacija, pa ne o tajkunih. A vi sploh veste kolk je vesolje urejeno? Vse je na svojem mestu, le mal narobe hodi temna snov......... no tudi to se bo uredilo.
ežoj...še malo poezije, ženske ( kot na primer Mila)

vampi so seveda še od včeraj, danes s polento, pa radič namesto zelja, da o pomarančah ne govorim!
lp![]()
mzm
Ooo, Mišzmoke, jaaaa!
Med tisoči spoznala tvoj korak (ne, ne tvojega, Mišzmoke, sori no..)
Torej:
Med tisoči spoznala tvoj korak
bi v vseh mogočih ritmih nog hitečih:
in v sanjah še spoznala mirni dih
bi tvoj med tisoči pokojno spečih.
S temo v očeh bi tvoje lice našla,
z ušesi mrtvimi tvoj čula smeh:
če veter še tako bi pota zgladil,
bi našla tvojo sled v peščenih tleh.
Le beži pred menoj, le, kamor koli.
Čeprav na najbolj skrito pot zaviješ,
se vendar - kakor grešnik pred vestjo -
pred mojo mislijo nikjer ne skriješ.
Tole je gospa Mila Kačič, vampe ti pa oprostim![]()
japaja
| japaja je napisal/a: |
Ooo, Mišzmoke, jaaaa!
Med tisoči spoznala tvoj korak (ne, ne tvojega, Mišzmoke, sori no..)
Torej:
Med tisoči spoznala tvoj korak bi v vseh mogočih ritmih nog hitečih: in v sanjah še spoznala mirni dih bi tvoj med tisoči pokojno spečih.
S temo v očeh bi tvoje lice našla, z ušesi mrtvimi tvoj čula smeh: če veter še tako bi pota zgladil, bi našla tvojo sled v peščenih tleh.
Le beži pred menoj, le, kamor koli. Čeprav na najbolj skrito pot zaviješ, se vendar - kakor grešnik pred vestjo - pred mojo mislijo nikjer ne skriješ.
Tole je gospa Mila Kačič, vampe ti pa oprostim
|
![]()
![]()
Mi pa danes ričet.
BalenkaJaojuuj, kako pa tole - en post prej nežna, romantična Milina pesem, pol pa Belenka nič romantično udari vmes z ričetom!!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
P.s. Aja, da ne bom samo smetila: za ene pizza, za druge sendvič, za tretje klobasice na žaru s krompirjem, za četrte pa kupovanje vina nekje po Primorski ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bruschette s paradižnikom in kumarami

Zelenjavna mineštra