Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Šefica se je odločila za rižot s piščancem, koruzo in grahom.

rizotka_290

Za posladek pa ostanki včerajšnje kokosove torte

kokos-torta_290

MM
Ežoj,tudi jaz sem imela tako kosilo.Piščanec je bil domač,skupaj s krompirjem lepo zapečen. Kuhala je tudi pri meni moška roka. gardelin
pri nas danes: pečeni svinjski zrezki, pire krompir s česnom, dušeno zelje, za posladek apple crumble jutri : jota s klobaso, kruh, kokosove kocke beva

Prazniku primerno ste imeli aviacijo, vsaj večina. Mi pa repino joto, v katero je stopil pujs in krvavico, tenstan krompir, radič s fižolom. Za sladico ni bilo več prostora, pa tudi volje ne.

Končna ugotovitev: preveč dobrega ni dobro.

naor
Danes: zapecen losos z mesano zelenjavo in pire krompirjem. Amelia
Danes:Piščančji file s šampinjoni in zapečen s sirovo skorjico, svinska rebrca s hrustljavo kožico, krompirjevi cmoki, motovilec in radič. Sladica je bila še od včeraj. arima

goveja juha, pečena račka, pražena krompir, mlinci, francoska solata, kislo zelje v solata, sladice od tu in tam (Ognjičkina ajdova potica , sosedovo čokoladno pecivo, be mel), kapučino v prijetni družbi.

Balenka

Ne vem, kdaj nazadnje mi kosilo ni uspelo. Sem presolila perutničke, sva jih še midva komaj jedla. Sine se je zadovoljil s špinačo in krompirjem, hči ni pojedla ničesar. Če prvi gližljaj ni dober, potem ne je ničesar naprej.

Smo pa zato za kočerjo zmazali čokoladne palačinke, ki so nekoliko ublažile presoljeno kosilo.

Ežoj večina današnjih otrok je špinačo, mi smo bili tisti, ki je nismo marali.

Je bila prezdrava, zdaj ko so ji  odvzeli zdravilne učinke, jo pa večina je.

Vilma
Petek: goveja juha z rezanci, naravni piščančji zrezki, pražen krompir, rdeče zelje, kristalka z motovilcem Sobota: porova juha, telečja rižota z zelenjavo, motovilec, popoldne zabava za rojstni dan - obloženi kruhki in za triletnika , breskove penine in kup mladega refoška Nedelja: goveja juha z rezanci, dunajski zrezki, pomfri in mešana solata z paradižnikom Danes pa malo lažja hrana in nič , goveja juha z zdrobovimi cmoki, paradižnikova omaka z bučkami, polnozrnati svedrčki, mešana solata- endivija, radič, motovilec, zeljna Jutri: kisla repa, pire krompir, , piščančji fileji

Vilma je napisal/a:

.., hči ni pojedla ničesar. Če prvi gližljaj ni dober, potem ne je ničesar naprej.

Vilma

Takole je to z našimi mladiči. Pri nas je bila za sladico zloženka smetana+skuta in kaki, zgornja plast kaki. Prva žlička v usta in komentar: 'A tole boste vi pojedli!?' Nimamo najstnika, ampak 2,5 letnega točnoveda.

Aja, za glavno jed pa orade, pečen krompir, endivja. Cedimo sline pri Ežojevih slikcah , potem pa tečemo v ribarnico.

LP

kuharica Mici

Sporočilo je spremenil(a) kuharica Mici dne 15.nov 2010 21:31

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti