Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vanja, blagor vam, k nimate monsun, pa lahko pečete na žaru. Tukaj pa lije kot iz škafa, nad ribnik sam razpel marelo, tako veliko, pa so ribe vseen čist mokre

Torej jedilnica za lepo vreme temporary closed.

Danes pri meni: rižota s kozicami ( kozličkov ( menda ) ni nič vmes ). Pravzaprav niti ni rižota. Rižota mora bit pocasta ( bolj fino temu rečejo kremasta ), in sam napol kuhana ( temu rečejo bolj fino " al dente " ):

Po kosilu, kozarček ali dva ( pri štetju pa nismo zlo natančni), potem meditacija o ležanju na plaži s čivavo na straži..........

ežoj
Krompirjev golaž z jurčki, slivovi cmoki, buča

ežoj je napisal/a:

Tukaj pa lije kot iz škafa, nad ribnik sam razpel marelo, tako veliko, pa so ribe vseen čist mokre

ežoj

..samo edenje premalo, vsaj enihbi pasalo zraven

rrr

"Filana paprika brez paprike", solata

(bi priložila slikco za lažjo predstavo, pa mi ne gre)

Brgita

danes sem se pogrela s toplo abecedno juhico, razvajala z maminimi polpetki iz bučk z briem in praženo zelenjavo na rukoli, malo nazaj pa posladkala še z nekakšno impro''pito'' (brez pečenja), na katero sem prav ponosna

p10107231

palalačinka*
Grenadirmaš z vloženimi popečenimi feferoni Zraven sicer najbolj paše zelena solata,vendar zunaj lije, nimam pa potapljaške obleke za nabiranje po vrtu polarbear

Vilma, klikni na kozarček s prvo pomočjo (zgoraj desno).

nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 17. 2010 18:58
Vilma, lahko prosim recept za limonino koprovo omako? Hvala in lp Dobrojedka

Nola, hvala. Sem ta kozarček iskala na prvi strani kulinarike, tam pri brskalniku.  Pa še fotka.

Dobrojedka recpet za limonino omako s koprom je:

1 kozarček kisle smetane

5 žlic mleka

2 žlici limoninega soka

1 žlička zmlete limonine kupine

2 žlice sesekljanega kopra

sol in poper po okusu.

Omaka res paše zrave te ribe, priporočamimg_7595_595 

Aja, riba in omaka sta pripravljeni iz knjige ABC Kuhanja

Vilma

Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 17. 2010 19:25

Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 17. 2010 19:25
Vilma, čudovito. Pri nas je ribji dan sobota. Preveč težim, če prosim še za recept za ribe? Hvala! Dobrojedka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti