Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Ponedeljek: pašta s tuno, solata Torek: koščki purana v zelenjavni omaki, pire krompir, solata Sreda: pečen file vitkega soma, riž, solata Četrtek: ješprenj, palačinke Tinci
S temi večerjami je križ. Jaz osebno lahko jem eno in isto 3x na dan do nezavesti (ali jem ali ne je meni postranskega pomena). Imamo enega v družini, ki mu ponavljanje ne leži. Imeli smo enega, ki brez tople večerje ni mogel živeti. Potem je odvisno od ritma življenja. Mi imamo zaenkrat še to srečo, da je kosilo lahko postreženo in pojedeno nekako sredi dneva. Marsikdo pa ima lahko kosilo šele zvečer.. Morda ne bi bilo napak, če bi se večerjam malce bolj posvetili. Končno je to obrok, ki ti čez noč obleži v trebuščku, propagira se tista "po 18. uri nič več jest", a je to mnogokrat težko izvedljivo.. No, skratka, pri nas kombiniramo z ostanki, sendviči, sladico in kakavom, v bistvu imamo bolj samopostrežno večerjo, vsak po svoje. Kadar smo do večera od doma, se vsedemo k večerji kot da bi bila ta kosilo.. Tam okrog 2h ponoči se pa itak vsake toliko srečamo pri hladilniku japaja
Jaz priporočam kakšno solato - npr. paradižnikovo pa en dober kruh za pomakat, ali pa grško solato, ...motovilec z jajčki, lahko pa testeninsko, ribja solata.., mocarela+ paradižnik, ali pa kakšna juha - zelenjavna, goveja... Ali pa zelenjavna omleta: na olivnem olju prepražena zelenjava (mlada čebula, beluši, bezeg) čez pa stepen jajček, sol poper.... Jaz osebno za večerjo dostikrat jem samo jogurt, mož pa tudi pa zraven eno žemljo. Če pa imam veliko športanja pa file ribice in popražena zelenjava. Lahko in okusno. Danes: Jaz riž+ sladko kisla omaka, solata iz kalčkov ostali paprikaš in njoki, brokoli kot priloga, stročji fižol v solati
ČETRTEK: Panirana nadevana pečena paprika, pečen krompir, zelena solata in rukola: Pozdravček!

beatrice je napisal/a:
Ti šment! ..........................................................................Prav mi je, kaj pa skačem predaleč naokrog po zemeljski obli.Beatrice

beatrice

Ja, beatrice, kje si pa bila? Veš, da nas ( mene ) vse zanima.

Drugač, glede praznika refoška itak ni problema, lahko ga zmeraj organiziramo. Rabimo eno ( lahko tudi dve ) damo svobodnih nazorov..............

Danes za kosilo:

Recimo da je sirov burek.

ežoj
pire krompir in pečen jajček, špinača iz kopriv beva

Danes: Enoloncnica v obliki solate . Solata, paradiznik, paprika, malo salotke, koscek belega mesa od piscanca, petersilj, avokado...cez vse pa lahka polivka. Skratka, ciscenje hladilnika. Zunaj bo 33+ stopinj.

Vanja

Danes: kitajska kislopekoča juha, krompirjeva musaka z mesom, solata z vrta

pečeni svinjski zrezki, pečen krompir, zelena solata beva
Oj ezoj, a ves da mi kar ne gre z jezika kje sem bila. Sicer pa, kaj pa so to svobodni nazori v kombinaciji z damo? Ali (celo) z dvema? Burek je krasen. Samo, da ni meska v njem, pa sem čisto skulirana. Danes za kosilo: solatka z ajdo, beluši, mocarelico, z domačim jabolčnim kisom in hvarskim olivcem. H20. Jutri pa: jakobove školjkice z žara, spagetki z gamberi in češnjevčkom, solatka z vrta - obvezno z drobnjakom:) Polsuho belo vino. Nedelja: pišče iz voka s curryjevo omakco, basmati rižek. Po grlu pa bo stekel ptujski rose. Beatrice beatrice

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti