Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: Škampi z žara (shrimp on the barbi ). grška ali šopska solata. Kakšno pivo in, da ne umremo od pomanjkanja kalorij, R torta.

Vanja

SOBOTA:

Kurja juhica z mlado zelenjavo; kifelček in pečen piščanec ter solata z mlado čebulo:

Pozdravček!

danes bo: goveja juha, pečen krompir, pečeni kotleti, zelena solata, za posladek torta Pavlova beva
Kosilo: sadna solata iz ostankov musaka iz ostankov Večerja: frtajla z ostanki Kaj bomo pospravili, wau!! japaja
Danes smo jedli: Domačo govejo juho, goveji golaž in poletnto, ter zeleno solato. Sladica: šmorn (otroci izbrali)

Danes:

goveja juha ( od včeraj ), mal spremenjena z mal muškatnega oreščka in listi lorbera in zelene, dušen ( pražen ) krmenatlc ( ja, saj vem tak borov ni užiten, to je kupljeno za ženske za na žar, pa je ostalo, pa kaj čem, sem ga zmrznil, če ga vržem mačkam, se bodo pritožile tam za zaščito mačk....... ), nekakšna rižota, ja, prav imate, tisti riž iz špara, ki naj bi bil jasminov, pa ni, drugač riž ni niti al dente niti al pac ampak prav tak kot mora bit, lahko bi ga jedel z zobotrebcem, vsak zrn je posebej, pa nekakšen kompot iz enega šavja, ki raste na koncu grede in seveda vino tinto ( le da je tokrat vin de rouge, vin de pays de l aude ).

ežoj
Kozamurnik pretirava, ne sovražiš prtov, pri tebi se le ve, kdaj je gosposki dan in kdaj ni gosposki dan.. Edin dva talarja juhe mi ne gresta v račun..kera pa ne mara peteršilja? japaja

Matr, japaja, a ti ne znaš brat: kompot iz (ra)barbarinega šavja ( tisto, brez petršilja, pa saj sta oba brez petršilja, tist zeleno so vitamini iz luštreka in zelene ).

Drugač, motite se. Jaz imam zmeraj prt, najrajše tistega, na katerem je narisan rjavkast ultrapas.

ežoj
Ajoj! Eh, Ežoj, grem še enkrat prebrat, res! (Sem mislila da si s kompotom iz šavja poimenoval solatko...ker kje pa piše, da mora bit solata slana? Vojvodinci itak mal cukra gor tresnejo, za kis pa tut ne vem, tisti beli balzamični tut bolj na sladko vleče, tko da....? A v bistvu me je firbec matral za neki drucga (kolk si vzdržljiv..?) Ajdi, neham, ker spet hladen veter piha in obstaja velika nevarnost, da se koga ven zaklene...brrr!! japaja

NEDELJA: (praznično kosilo)

Gobova juha (izdelava mojega juniorja) - odlična;

mesna štruca z jajcem; pečeno sv. meso, obloženo z mocarelo in še enkrat zapečeno;

špecli; grahova omaka; zelena solata.

Pozdravček!

P.S. - Slike ni, ker je fotič pregorel.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti