Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

PETEK:

Svedrčki z omako, zelena solata:

Pozdravček!

piščančji ajmoht, berivka, za posladek ferdinandovi kolački beva
Čorbica s stročjim fižolom, krompirjem in korenčkom. Za posladkat pa puding s smetano. buča
Gobova juha in masleni rogljički z karamelnim prelivom pečeni v pečici. nitta

Danes je bilo tole:

Nekaj s melancani in puranjim mesom.

ežoj
Danes: pizza burek in jogurt Jutri: mesna lazanja in solata Jannaa
Jutri bo ena hitra enolončnica okrog dvanajstih, potem pa piknik varianta... Bo kar fajn po moje. Lotti
Vanja, razlozi prosim, kaj je clafouti.Mogoce se namig, kako se ga naredi. Trentno sem Naor iz ZDA.Moja ameriska snaha ni ravno kuharica.Vsak dan pa je veliko govora o "healthy food".Vse organic, mleko fat free milk,itd. Ko pa babica spece krompir, je pa praznik v hisi.French frie ( a sem prav napisala?)vpijejo, so good.Seveda, ker malo mascobe pa tudi rabimo, sicer vitamini nimajo kaj delati.Zakaj ljudje ves cas pretiravamo, eni s prevec dobre hrane, drugi s premalo uzivanja v hrani. Vceraj kosilo: susi, odlicen! Se opravicujem za malo smetenja. Pa dober tek vsem! naor

Naor, tukajle je recept. V bistvu je samo malo boljše testo za palačinke, prelito po češnjah ali slivah.

http://www.kulinarika.net/recepti/12882/sladice/cesnjev

Havaji res niso kakšen kulinarični center, moram priznati. Kako ti je pa všeč njihov spam? Havajčani so rekorderji v količini pojedenega spam-a in načinov priprav.

Oh, pri tebi je ura šele 13!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 08. 2010 01:08
Vanja,upam, da se ne bo kdo spotaknil ob ta zapis, ces tu so objave za dnevne obroke.Snaha mi je razlozila, da je se kako res,kar si rekla.Vendar so oni malo priviligirani, zivijo v dolini Manoe,kjer je predel premoznejsih Japoncev.Zato tukaj ne vidim debelih ljudi in sem kar presenecena,da se na Havajih tako slabo hranijo.Mi kuhamo doma,ker oni zelo pazijo na zdravo prehrano,meni se zdi, da celo prevec.Vsaj jaz zdaj kuham,oni se pregresijo s picami,radi zaidejo na susi ali pa v kaksno drugo dobro restavracijo,kjer izbirajo samo zelenjavo in ribe ,nic svinjine, nekaj od njih je pa sploh vegetarijancev. Je pa tako, da so prinesli svoje prehranjevalne navade tudi s seboj.Snaha je narec rojena Newyorcanka,sem so odsli pred 8 leti, ker so si zeleli v tople kraje,vsem nam pa povzrocili precej logisticnih preglavic.Oba s sinom sta tudi izobrazena in ozavescena.Otroci so normalno prehranjeni, nic coca cole ali drugih mehurckov,veliko sadja, tukaj je res krasna izbira, malo belega mesa itd.V soli jedo od doma prineseno "zdravo"' hrano.Cel cirkus, vse se vrti okoli te hrane.Po svoje ze komaj cakam, da pridem domov in si privoscim en spodoben slovenski obrok. Lep pozdrav! naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti