Danes pri nas: goveja juha z zdrobovimi žličniki, korenčkom in drobnjakom, riž s paradižnikom, papriko in korenčkom, govedina iz juhe, pehtranova potica (za pokušino), še malo mlačna, ![]()
, pozneje popoldan pa:
in pehtranova potica.

Kitajski kruh
Danes pri nas: goveja juha z zdrobovimi žličniki, korenčkom in drobnjakom, riž s paradižnikom, papriko in korenčkom, govedina iz juhe, pehtranova potica (za pokušino), še malo mlačna, ![]()
, pozneje popoldan pa:
in pehtranova potica.
Danes sem bila bolj zgodnja. Sem pristavila lonce na štedilnik, ko pride naš deda in vpraša:
"Ka te maš tolko piskrov na šporherti?"
"Danes je praznik." odgovorim. ![]()
Stopi do štedilnika, dvigne prvo pokrovko, dvigne drugo, dvigne tretjo...![]()
Brez besed se odpravi nazaj v spalnico.
Da pojasnim vsebino v loncih: v vseh treh se je kuhal krompir.
V enem za musako, v drugem za slivove knedle, v tretjem za kure nesnice ![]()
Ob drugem obisku kuhinje, pa sem dediju že postregla z musako, kljub uri, ki je bolj primerna za zajterk. ![]()
Lep, praznični-preostanek dneva, želim vsem na kulinariki.
JohannaJohanca, ti ga pa pihneš ![]()
Danes: zelenjavna mineštra in reciklaža včerajšnje ribice ![]()
sledi brskanje po hladilniku, iskanje morebitnih ostankov mascarponeta, smetane, jajca vem, da so...
lp
mzm
Ker je danes praznik, tudi praznično kosilo:
goveja juha z rezanci, pažen krompir, pečen piščanec, govedina iz juhe, zelena solata in paradižnikova solata, čokoladni pudiing s sladoledom.
BalenkaDanes:
ežoj, s katerega voza si pa snel tisdta kolesa, ki se cmarijo nad perutkami? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ne,to ni pri Ežoju...ta slika je izrecno za Ežoja od Vrtejbenca..![]()
..seveda še perutničke in solate...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: pleskavice, pečen krompir, grška solata s feto
Riba s krompirjem in mladimi bučkami v pečici, ter zeljnata solata.... in ti šment, spet sem pozabila slikati, ker je takoj vse zginilo iz krožnika ![]()
![]()
![]()
Paradižnikova juha, svinjski vrat po kitajsko, riž, paradižnikova solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Jajčevci s sirom na veganski način