Torek: Večerja s prijatelji v lokalni betuli, vsak je jedel nekaj drugega in ker vem, kdo je glavni chef, sem naročila nekaj, kar za živo ne bi jedla kje drugje: Gres in škampe. (najraje bi kar obraz potunkala v skodelo, tok je bilo dobro in kremasto in dišeče), dragi je imel ovčji pot roast (ali osso buco) z neko zelenjavo. Za predjed košček sashimi tune, prav fletno popečene, kot se za tako tuno spodobi; nekaj kolobarčkov kalamarov in ena jakobova pokrovača. Pol moje porcije gresa s škampi je šlo z mano domov in je v zmrzovalniku za "hude čase".
Pri nas doma: za desert kruhov narastek z bučo in viskijevo omako, vino in klepet.
Sreda: Saj imamo res radi tele naše prijatelje iz EU, ampak nacrtajo se ravno okrog zahvalnega dne: Peljali smo jih na naš barbeque v najbolj znan lokal v mestu. Ne da smo samo jedli
, danes se počutimo
.
Četrtek ali "Happy turkey day": Puran, nenadevan, rustikalni pire krompir, slan kruhov narastek, zelen fižol na gobovi omaki, brusnična omaka (s pomarančnim sokom, rjavim sladkorjem in ingverjem), za desert isto kot v torek plus štrudelj. Slednjega je toliko, da ga moram peči v dveh rundah!
Zdaj se en teden ne bom oglašala, ker dragi bo moral poskrbeti sam zase, jaz se bom pa postila s solatami. Hudir je, če si navajen jesti ko
, potem pa dva dni zapored VELIKO preveč poješ.
![]()
![]()
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22.nov 2012 16:49