Mineštra in "mumije"

Mineštra in "mumije"

Pri nas pa takole:
ponedeljek: polnozrnati makaroni s paradižnikovo omako, radič, za večerjo pa domača pica z artičokami in olivami
včeraj: golaž s pirejem, radič, zvečer pa kitajsko zelje in radič s sirom
danes: bujta repa, hrenovke, kruh
tabuDanes: zelenjavna juha z ješprenom, prosena kaša z jabolki in suhimi marelicami
| ežoj je napisal/a: |
Danes: to pa ne moreš verjamet, kaj meni dogaja: sem že mislil, da je megla izginila, pa ravno začelo štampljat datume ( saj veste: *ebeš sliko brez datuma ), no pa sem spet na začetku! A ja: niso majski hrošči ( ličinke ), če ste to mislili.
|
Tole pa zelo dobro zgleda. Kako narediš?

solata s peso, rižem, jajcem..., kozji jogurt (včeraj)

prežganka, riževi rezanci z piščancem in zelenjavo
pražena jetra, krompir v kosih, zelena solata in Bajadera, prva slaščičarska umetnost izpod rok mojega moža po receptu, ki ga je dodala stana.r
vse je bilo zelo okusno in je dobil en velik ![]()
katti, to so " kozice na buzaro "
Kozice ( kupljene kuhane ) na malo oljčneg olja na hitro ( par minut ) prepražiti, dodati nasekljan česn in petršil, prepražiti še mal ( recimo eno minuto, dadati žličko drobtin, še mal prepražiti zaliti z belim vinom in prekuhati recimo cca 10 - 15 min ( kozice so že kuhane ), kuha se, da se okusi uredijo ( da vino ishlapi in se dobi lepa, ne pregosta ne preredka omaka ).
Zravn postrežt kruh s belo črto
.
krompirjev golaž
BalenkaČETRTEK:
Korenčkovo-zdrobova juhica; špageti z mesno-gobovo omakico; rdeča pesa:

Pozdravček!
Pri nas pa pašta fižol.
Postreženo in zelo okusno. ![]()
![]()
![]()

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla

Polnjene paprike