SamoMama, krasen krompir in ostali pridelki!

Čarobna zelena torta
SamoMama, krasen krompir in ostali pridelki!
| mopsika je napisal/a: | |
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)
|
Mi smo ga lani prvič, sam kifelčarja. Letos pa še poznega, zato da nimamo praznega vrta, ker vec kot vec tko ne mores pojest, razdati, pokuhat za ozimnico,... In smo kupili 2 žakljčka poznega krompirja, to je iz enga. Res lep krompir. Upam, da bo dober. Zdj pa bom facelijo posjala, da ne bo plevela.
:)
Evo, poceni morska hrana. Malo špagetov in ena malo večja sipa, štiri evre je stala, za nas tri za kosilo.

![]()
![]()
![]()
Danes: špageti z bolonjsko omako, domača mehka solata
![]()
![]()
![]()
![]()
Svinjski in puranji zrezek v omaki, široki rezanci, zelena solata za fanta
Zame lignji v slastni marinirani solati s češnjevim paradižnikom, olivami
jaz pa sem imela danes poletno solato: paradižnik s stoletno čebulo, jajčkom, sirom in prelito s taziki omako. Najedla do sitega in še čez. Jutri pa kuham pri prijateljici, ji nesem malo domače zelenjave. bova imeli kumarično solato, pečen domač krompir, pa sv.pečenko. Za sladico bova imeli sladoled z vročimi borovnicami.
goveja juha z veliko jetrnimi knedlčki in ![]()
Včeraj: sataraš, kava & napolotanke ob čveku s kolegico.
Danes: kruh, ribji namaz, dve vrsti melone, kava in popoldan na vrtu ter potem sladoled.
![]()
![]()
![]()
Danes: domača pica s papriko
za moška
, ![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čarobna zelena torta

Peresniki z omako puttanesca