Dolgujem vam še kosilo iz Odprte kuhne: že tretjič indijski zelenjavni zavitek. Čakala nanj več kot 15 minut.
Danes sem pa kuhala za mesojedce in zelenjavojedce. Ta prvi so jedli juho iz piščančjega mesa, pomfri in pečena svinjska rebra. Ta rebra sem spekla v "aromatičnem" pekaču.Nasoljene sem obložila s korenčkom, čebulo, česnom, peteršiljem, pekla eno uro, potem pa še zapekla približno 15 minut. Hvala Trixi, ti si zaslužna, da sem si kupila ta pekač, ki je upravičil vsak evro.
Kot sem že pred kratkim omenila, sem letos ponosna lastnica čudovitih zeljnatih glav in zdaj se pri nas vrstijo zeljni dnevi. Tako sem danes naredila bučno juho in zeljni štrudelj. Ker sem imela na kosilu dve vegici in sem pripravljala ta zeljni štrudelj prvič, se ju gledala, ko sta si odrezali prvi košček tako kot kandidati v Gostilni gledajo šefa Bineta, kaj bo rekel. Ah, obrisala sem si potne srage in si oddahnila. Hoteli sta še za s sabo. Vse jasno, a ne? Priprava pa je preprosta, da ne bi mogla biti bolj.![]()
![]()
naor