Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mbrando, pa saj pasulj je res simpl kot pasulj. Jaz sem ga prvič skuhala kar iz kupljenega fožola in sicer obvezno  veliko konzervo belega fižola ( ker je večji kot v malih konzervah. Pa recept od Henrija. Torej prepražiš na hitro čebulo, dodaš na drobne kockice korenček, korenino peteršilja, jaz še malo zelene, dodaš en kos prekajenega mesa, sesekljan peteršilj, svež nasekljan čili ( ne preveč), mleto sladko papriko, ščepec ostre, lovor, malo vegete, zaliješ z vodo, soliš po občutku in kuhaš, da se meso zmehča. Dodaš odcejen fižol, po želji še kranjsko klobaso in podmet prepražene mezge in gustina ( lahko moko). Kuhaš, da je klobasa kuhana. 

Lahko pa kot piše Henri, daš kuhat namočen fižol. Jaz sem sprobala obe varianti in pri svežem fižolu se res kuha dalj časa. Če se ti lušta sprobaj prvo varianto na hitro!

Danes bo goveja juha z zdrobovimi cmoki, pražen krompir, pečeni kosi piščanca in sv.kotlet, mešana solata

posladek pa palačinke

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Četrtek:      

Pozdravček!

Nekaj novega sem kuhala ta dva dni, včeraj mama afrika iz baze - za obliznit prste! Za prilogo pa zdrobovi cmoki, super.

Danes pa chilli con carne maa kaka žalost, smo že pojedli, ko sem se spomnila, da bi lahko vrgla košček 75% čokolade zravn hihihihi .

Jutri bojo šampinjoni polnjeni z gorgonzolo in krompirjevi polpetki.

Lp

ursiii

Danes: zelenjavna mineštra, pečen krompir, beluši

in skleda radiča s fižolom

lp

mzm

danes kosilo v restavraciji - kantini v naši prestolnici: dunajski, pomfri, solata

kasneje doma: samo kostna juha (ostali jetrca, polenta, rdeča pesa, čupavci), za desert pa zlaganje drv :)

včeraj v službi mesni burek, doma so pripravili: pečeni janjček,  kuhan krompir, mešana solata

še en dan prej: čevapčiči v Maksimiru, doma zvečer pripravila rižoto s šampinjoni

kako izčrpno 

majaos

Jaz sploh ne utegnem več, zato bom narosila kar zadnji teden, čeprav najbrž nebo po vrsti :)

- testenine s tuno, šparglji v solati z rukulo in gorgonzolo

- zajčja obara (ravno kuhana za jutri)

- pečena bedra, ajdova kaša, korenček v soalti

- rižota s piščancem in šparglji, koruza v solati

- testenine z skuto in zelena solata

testeninca

Danes: kremna juha iz fižola, štruklji s pehtranom

breskva

naor je napisal/a:

Se pridružujem pohvali, sicer od Cosmo še nisem brala bloga, a ga bom v prihodnje. Moje zlato me pa že dolgo navdušuje s svojim simpatičnim kuhanjem! Zdaj tudi jaz obelim krompir in kumarice, pa še kaj!

naor

Naor, tudi zate 

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Tudi jaz redno hodim gledat, kaj kuha moje zlato , ne zaradi firbca, ampak zato, ker je to vse, zelo simpatično napisano

Danes pojma nimam, kaj bova imela za kosilo. Najprej greva preštihat najin oddaljeni vrtiček in sendviče imava s seboj, pol bom pa že nekaj " scumprala "

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

torek: krompirjevi njoki z zelenjavo, zraven solata:

sreda: kaneloni polnjeni z zelenjavo in piščančjim filejem, zapečeni v pečeci, zraven solata:

četrtek: pečene piščančje peruti, pečen krompir in regratova solata s krompirjem in jajčki

danes : kurja juhica in slivovi cmoki:

angie :)

Sporočilo je spremenil(a) angie.orhideja dne 11. 2014 13:17

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti