Včeraj: bučkini polpeti in skleda zelene solate
Danes: Žrebičkovi trakci na rukoli z avokadom
leandrosVčeraj: bučkini polpeti in skleda zelene solate
Danes: Žrebičkovi trakci na rukoli z avokadom
leandrosPri meni danes, enako kot včeraj:
O kraljih tokrat ne bi..................... uf, matr, pozabil poslat čestitko beti.
O sodobnih fotkičih, nafilanih z elektroniko pa tudi nič ne rečem, le, da so tolk pametni, da sami določijo kaj je motiv fotke in tam izostrijo ( in, seveda zgrešijo ). Baje, najnovejša gereracija fotoaparatov, sploh ne bo potrebovala človeka, sami bojo zbrali motiv, sami slikali, sami pregledovali fotke, ki bojo varno spravljene v trezoru NSA nekje v pentagonu.
Kot bi rekel en moj sosed ( Aldous Huskley, ne verjamem, da ga poznate ): Krasni novi svet!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danes
rižota iz prvih letošnjih lisičk, rukola...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Johanna
Moj sin je danes imel piščančjo omako in svedrčke, jaz pa kraljevske gambere in berivko iz mojega balkona. Kuham pa paradižnikovo omako in poskusno gre na morje tudi paradižnikova omaka z gamberi.
Kjer je volja, tam je pot. Trixipečen kifeljček, bučkini polpeti, za "Metkota" čevapčiči za vzoec, mešana solata
BalenkaPečene mini
,šopska solata,
.![]()
.Posladek ![]()
![]()
.
Danes v znamenju žajblja: domače žajbljeve testenine na maslu in žajblju dveh vrst (ne me vprašat katerih dveh, en je zelen, drugi s pridihom vijolične) in skleda solate, zelene.
Upam, da ne bo some efekta![]()
lp
mzm
A solate nisi naredila z žajbljvim kisom, mišzmoke? ![]()
Danes pri nas: gosta bučna juha, krompir v koščkih in stročji ižol, zabljena z ocvirki. ![]()
![]()
Midva danes pravo poletno kosilo: jota (našli v zamrzovalniku), plus par domačih klobas, še najbolj so bile podobne pečenicam; sem jih spekla na svinjski masti, dodala joto in vse skupaj še malo pogrela ... res, lahkoten, nenasiten poletni obrok ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
| anja je napisal/a: |
MBrando, ker vem da obožuješ mak http://www.kulinarika.net/recepti/5191/sladice/bucna-po
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tajski rdeči curry

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem