| babka1951 je napisal/a: |
MBrando, ti kar piši, jaz te rada berem imam občutek, da si zelo skromen, pozitiven in vsega spoštovanja vreden fant, naj ti kritike ne vzamejo poguma  Midva sva danes jedla goveji zrezek v zelenjavni omaki, pire krompir in veliko skledo mešane solate babka1951 |
Nežen preklon in klobuk dol. V stilu ĐENKLMENOV na koncu 19ega stoletja

Za takšno pisanje in pozitivizem pa se vedno znova rad potrudim. Ah pa kaj bi. Pač rad pišem. Komu ni, pač ne bo prebral a ne

Skratka. Vikend je bil/bo pester. Tako kulinarično, kot klepetljavo kot tudi družabno/bralno/filmski. Ni da ni, bi rekla mladina...tota naša današnja mladina ja.
Petek:Kljub lepo splaniranem jedilniku v čet. okoli ješprena in drugih sestavin je na koncu prišlo do totalnega mešanja. V čet. tik pred odhodom pride moja ZLATA soseda g. Sonja, me ulovi na odhodu z tremi vrečkami smetmi in me že preseneti z dvema svežima/toplima gratiniranima skutinima palačinkama z orehi.
Oherje...jaz pa sit od kosila. Hja nič, nov jedilnik že v glavi, ZAHVALE in POLJUBČKI ter vrnitev krožnika z mojimi velikonočnimi sladicami je poglihal DAJ/DAM okoliščine

- Skleda solate " IZ VSEH VETROV"
- Gratinirani skutini palačinki. Posipan iz cimeta/popraženega sezama in grobega maka
- Domač svež jabolčni kompot. Ohne cuker, ofkors!
Sledilo hitra akcija do knjižnice. Nabava knjig/revij. Nato pa gasaa pakirat domov. Napovedovalo se je 2 dni razvajanja in obratno pri starših na Tinju. Pa tudi TETKO SKUTO je bilo treba nabavit
Sobota:Pod mamino taktirko in njenim preizkušanjem (navdušenjem nad) Rudolfovih stvaritev smo jedli nekakšno:
(Mamka Bršljanka in moja
MAMAN bi lahko odprli skupno ANG/NIZ. restavracijo. Obedve cumprata po tema vsem nam simpatičnima pubecema. Obedve bolj kot ne uspešno izpeljeta projekt in obedve sta über FEŠ

)
- "
ARABSKO" naloženko ( v pekaču zložiš po sledečem vrstnem redu; pire krompir, endivjo, puranje meso v trakovih, sir, rdečo čebulo in potreseš z drobtinicami. Zapečeš v roru)
- Najboljšo juho od lanske sezone. JUHA Z STROČJIM FIŽOLOM!!!! Hjooo, kako sem ga pogrešal!
- SoljatNabava TETKE SKUTE in DOMAČEGA MLEKA, nato pa so že prišli sosedi (moji oficialni vozniki

) čemur je sledila čajanka:
Domača PEHTRANOVA in MAKOVA POTICA (prišparana prav njima na čast. Da sprobata in ocenita.

) ter čaj/kavica.
Za mene nič....
Nedelja:
Nekaj izpod dobrih/marljivih rok moje maman v kombinaciji z mojim umetniškim dodatkom.
-
Ješprenj (skuhan že v petek)
-
Mesni flajšlaberli (hvala mama. V petek ekstra spekla 6 kosov, kateri so lepo romali v zamrzovalnik. Ahhh, kot bi čaral. Samo pogrejem in že jem NJAM NJAM. Nobenega odvečnega dela, mazanja posode itd

)
-
omaka iz domačih posušenih gobic + razna zelenjava-
soljat " IZ VSEH VETROV"
Zvečer pa sladica:
Skuta s cimetom + košček borovničevega peciva + šalca čaja!
EŽOJ: Same perfekcije iz shrambe HRANA NAŠE/VAŠE MLADOSTI. Pohanooooo pišče. OLALA. Zraven pa sem vedno dobil RIZI BIZI. Še sedaj meni nekaj POSEBNEGA
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 07. 2013 07:16