Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:

- regrat, regrat in regrat

- baje je dober z jajci

Poobedek:

- poskusno sejanje kreše v jajčne lupine in štopanje časa kalitve

Posladek:

- en đirodiljubljanazokolico

Mygrace

Perutničke, čevapčiči, lepinje, pečena fetka - vse z grila, solata

Še sladica: ovseni kosmiči, zmiksane jagode, smetana..mmmm

Bojanca

Sporočilo je spremenil(a) bojanam dne 25. 2012 18:36

Včeraj se ni dalo proti na kulinariko ( menda je CIA neki kopirala, za opravičilo terjajte Obamo ), jedel vseen sem, le da tega nisem mogel obznanit.

Danes rizi - bizi:

saj vem, boljše bi bilo s basamati rižem ali jasmin rižem, pa kaj čem, sem mogel porabit tega arborio, ki mu italijani rečejo dolgozrnati riž. Prav me zanima, kako je pri njim videti kratkozrnati.

Tale rizi-bizi je pravzaprav ena zelo čudna jed: vse sestavine so " zdrave " na koncu jed rata nezdrava: zmeraj mi vzbudi slabo vest, zakaj to ne delam bolj pogosto.

Pa kdo pravi, da ne paše rdeče vino.............., svašta..............., paše, paše, pa še kako paše.

Kljub svoji nezdravosti, tale jed si prisluži mesto med onimi, po katerih gre meditacija o dovršenosti vesolja......., ja res škoda, da ni zdrava jed.

ežoj

Ežoj_ Zdrava ni, je pa SUPER. Jugonostalgija po osnovni šoli. Če pa je GRAHO BIZI pa še toliko bolje. Sem fanatik na grah :D. Eto, rizi bizi, kura in vinček. PERFEKTNO.

Danes, sem kar pristal na segedinu z tofujem. Kaj čmo, praznik zaloge, da končno prešaltam na meso!!

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Ežoj, takle riž  z grahom (seveda prej prepražimo čebulo, kajne, preden dodamo riž?) je ena mojih najljubših jedi. In ena tistih, pri katerih uporabljam vegeto ali kak podoben dodatek, tak sladkast okus da tista rumena mešanica soli in sušene zelenjave (k..c gleda eje, kajne?). Pa seveda malo vina na začetku kuhanja tega riža z grahom. Pa pečena kura zraven, eno mojih najljubših kosil.

No, mi smo danes jedli postrvi s praškom petih začim, ingverjem, česnom in čebulo (si stari nekaj zmišljuje vedno), pravzaprav midva, otroka pa sta vztrajala pri postrvih na klasičen način - malce soli in pečene v olju, hrustljavo zapečene seveda, zraven pa kuhan krompir.

Solata kot včeraj - polna skleda motovilca s trdo kuhanimi jajci.

mamamia

Ežoj in Mamamia obadva sta jedla tako, da bi še angelčki prste obliznili. Kot bi rekla moja nona. Pri obeh mi sline tečejo.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Danes kar ostanki zrezkov v omaki, tiste neuporabljene bodo jutri doma porabili za rižoto. Pa zdrobovi hrustavci, malo pomfrija, dušena zelenjava, kitajsko zelje v solati s krompirjem. Smo malo očistili zamrzovalnik :)

msegov

Tudi pri nas je bilo danes kar nekaj od zdrave hrane. Kurje-govejajuhica z rezanci in korenčkom, pečen piščanec, rizibizi (iz arborio riža, seveda), solata iz motovilca in domače solate (kupljene sadike, posajene v korita ob hiši na južni fasadi), hudo dobro rastejo pod kopreno, danes je bila prav bera.

Popoldan kava z mlekom na sončku, po in pred delom na vrtu.  

rimljanka

Danes: juha iz krompirja in čemaža, pečene škarpene, za prilogo blitva in krompir, regrat s fižolom.

rosie

Čeprav nimam riža preveč v čislih, sem pač krompirjevka, pa je riži-biži meni tudi zelo všeč. Jaz dodam še malo korenčka. Mogoče potem ni več riži-biži. Hvala za idejo, jutri bo torej rizi-bizi. Solata. Mogoče košček meska, al pa tud ne.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti