Včeraj sva tretji dan zapored jedla sarme, zraven sem naredila pire
Danes pa široki rezanci z gobicami v smetanovi omaki in solata iz motovilca, ledenke, pečenih paprik, popečenih bučk in popraženih sončničnih semen
Včeraj sva tretji dan zapored jedla sarme, zraven sem naredila pire
Danes pa široki rezanci z gobicami v smetanovi omaki in solata iz motovilca, ledenke, pečenih paprik, popečenih bučk in popraženih sončničnih semen
Pri nas se počasi pobiramo, eden še "umira", drugi pa počasi nekaj kuha ![]()
in danes: goveja juha in kranjska klobasa, kruh, piškotki in limonada, vstat je treba preden se leto konča
babka1951
Inkubacijska doba je mimo, zdrava kot dren (bogve, če sta johanca in limnol enake sreče), zato danes zelenjavna juha, riž z radičem in bučnim pestom
lp
mzmLepo, Miška! Na radič mislim, kar se pa zdravja tiče pa tudi!![]()
![]()
Danes: testenine s šparglji in zelenjavo, zarebrnice, solata, puding s sadjem
breskvaHvala, naor,
(za zdravje in pohvalo)
| elaphus je napisal/a: |
3 x na dan en naklofen in dva lekadola |
, in to naj bi bilo uživanje prvega prostega konca tedna po dolgem, dolgem času. Nisi našla kaj boljšega? ![]()
![]()
lp
mzm| mišzmoke je napisal/a: |
Inkubacijska doba je mimo, zdrava kot dren (bogve, če sta johanca in limnol enake sreče)
mzm |
O, hvala na vprašanju, mausika... živi bili...pa videli...![]()
Sem pa videla, da tudi Elaphus nekaj "mantra", a mislim, da so simptomi popolnoma drugaćni kot pri "umirajočih".
Pa pri Babki se tudi nekaj "pobirajo". Oh, to življenje...![]()
Limnol, Rimljanka, ja, poznam te ribe, saj jih tudi nabavljam v Hoferju. Samo ne vem (po sliki sodeč). kje jih nabavlja Ežoj.
Pri nas danes netipično nedeljsko kosilo. Juha iz svinjskih reberc, zakuha nudli, grah, korenje, krompirjeva solata, reberca.
JohannaJohanna, po moje v H. slabo gledaš. Mislim, da je kar od tam, varianta s čilijem, očitno se mu ti izogibaš.
Danes pri nas: juha iz
kosti, s fritati, rdečim in rumenim
ter drobnjakom, pečena
rebrca, pražen
, radič in endivija v solati (z vrat, seveda),
belega vinca.
Zdajle se pečejo orehovi rogljički,
je že pečena. Še 2 delovna dneva čakata, pa sem malo pohitela. Saj, potica, uležana, je meni boljša od sveže (no, razen od še mlačne). Smrekca z lučkami stoji, ostalo pride na predvečer Božiča, kot se spodobi.
Rimljanka, zdaj pa ne vem na koga ali kaj misliš s tem, da se ga izogibam? Na Hofer ali čili?
Sem redna Hoferjeva stranka in velika ljubiteljica čilija. ![]()
A, zdaj vidim, čili si imela v mislih. Ah, jaz tumpika...(Tumpika, če bereš-nič osebnega...
).
Tako, zdaj pa grem nazaj, luščit orehe..., da ne bo prej konec praznikov...
.
Johanna
Petek: pražene
jetrce, v koščkih
,
.
Sobota: ričet, sirove palačinke in kom.pot iz kutin.
Nedelja: sobotna zgodovina se ponavlja, dodali le še ![]()
-
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja v slow cookerju

Pečen riž z zelenjavo